Комунальники Кривого Рогу купують металопрокат із нечитабельними сертифікатами   
11.04.2023   //   60 Переглядів

Комунальне підприємство “Швидкісний трамвай” оголосив про намір укласти з ТОВ «КР Спецметалгруп» угоду на закупівлю сталевого прокату на  2,4 млн  грн. 

Закупівлю металопрокату проведено за процедурою «відкриті торги з особливостями».

Загалом, КП “Швидкісний трамвай” потребує 140 найменувань стальної продукції, яка буде використовуватися при роботах з ремонту трамвайних вагонів, їх складових частин, механізмів та вузлів, а також для інших виробничих потреб. В замовленні труба, лист, круг, сталева смуга, кут, швелер та арматура.

Продати комунальному підприємству партію металу прийшли два учасника:

  • ФОП Антон Губа із пропозицією 2,2 млн. грн.;
  • ТОВ  «КР Спецметалгруп» із пропозицією 2,29 млн. грн.  

Спершу перемогу отримала пропозиція ФОП Губа, але підприємець проігнорував вимогу щодо усунення невідповідностей і чомусь не надав в визначений час документи, які затребував замовник. Пропозицію підприємця Губи замовник відхилив, а право постачання металопрокату перейшло до ТОВ «КР Спецметалгруп».

Далі замовник затребував свіжий витяг з ЄДР, щоб отримати інформацію про засновника та кінцевого бенефіціарного власника ТОВ  «КР Спецметалгруп». Компанія надала затребувані документи і тепер очікує підписання договору. 

Але замовник чомусь не звернув уваги не те, що в тендерних документах завантажені сертифікати такої низької якості, що розібрати технічні характеристики металопрокату практично неможливо.

І це дуже дивно, бо інформацію про самого учасника легко можна знайти та перевірити в реєстрах, а от інформація про основні технічні та якісні характеристики товару, який він буде постачати, – це вже фактично те, заради чого і оголошується закупівля.

ФОП Антон Губа зареєстровано в Києві в листопаді 2022 року. Підприємець вперше бере участь в закупівлях на “Прозорро”. При цьому Антон Губа є власником та керівником ТОВ «Анбар». Цю фірму розслідувачі з Наші Гроші.Запоріжжя у 2020 році спіймали на узгоджених діях при розігруванні фіктивних закупівель на користь компанії «Будшляхмаш». 

ТОВ «КР Спецметалгруп» також виявилося новачком у закупівлях на «Прозорро». Компанія є учасницею усього трьох закупівель, і всі вони оголошені КП “Швидкісний трамвай” в березні 2023 року. Власники компанії криворіжці Володимир Безрук та Іван Іванов.

І хоча їхня фірма існує лише з квітня 2021 року, самі власники та їхні родини давно працюють як виробники та посередники при торгівлі металопрокатом. ТОВ «КР Спецметалгруп» прописано в промзоні на Соцмісті на вулиці Ландау, де квартирує велика кількість промислових підприємств та складів з металом. Там же розташоване і ТОВ “Інтербайт” Вадима Безрука, що спеціалізується на виробництві чавуну, сталі та феросплавів. 

Згідно інформації аналітичної платформи YouControl, директор ТОВ «КР Спецметалгруп» Володимир Безрук разом із Олександром Фастовцем в 2007 році заснував ТОВ «Нафтотрейд КР». Через кілька років фірму переписали на мешканця Луганщини Юрія Кріцького, у власності якого сьогодні знаходиться кілька сотень  підприємств.

 

 

Залиште відповідь