Фірмі, що намагалась незаконно приватизувати тернопільську лікарню, присудили сплатити 911 тисяч простроченої орендної плати
11.04.2023   //   74 Переглядів

Господарський суд Тернопільської області задовольнив позов Управління обліку та контролю за використанням комунального майна Тернопільської міської ради, присудивши ТОВ “Бонусмедікус” сплатити на користь останнього 910,98 тис грн заборгованості по орендній платі. Відповідне рішення було оприлюднено в Єдиному державному реєстрі судових рішень 6-го квітня поточного року. 

Судом було встановлено, що відповідно до договору оренди від 2016-го року Тернопільська міська рада передала будівлю так званої “Залізничної лікарні” в оренду ТОВ «Бонус Медікус». В 2019-му строк договору було продовжено до червня 2022 року. 

Тоді ж, у червні 2019-го міська рада затвердила вартість здійснених невід’ємних поліпшень орендованого комунального майна. На підставі цього рішення приміщення лікарні було внесено до переліку об’єктів, що підлягають приватизації. А ТОВ “Бонусмедікус” отримало першочергове право викупу. 

Як повідомляли місцеві ЗМІ питанням зацікавилась обласна прокуратура, яка встановила, що так звані “невід’ємні покращення”, а простіше кажучи ремонт приміщень, не відповідають обсягам та вартості, зазначеним в акті приймання виконаних будівельних робіт. Відповідно законність підготовки приміщень до приватизації є сумнівною. 

У лютому 2022 році, після двох років судових баталій, Тернопільська обласна прокуратура домоглась відміни незаконного “приватизаційного рішення”. А вже в березні Виконавчим комітетом Тернопільської міської ради у зв’язку з трьохмісячним простроченням  ТОВ “Бонусмедікус” оплати по оренді, було вирішено достроково припинити дію та в односторонньому порядку відмовитись від продовження договору оренди. 

В суді представники міської ради вказали на те, що направили на адресу фірми рахунки та вимоги про оплату орендної плати за березень 2022-го на суму 275,37 тис грн, за квітень 2022-го на суму 283,91 тис грн та за травень 2022-го року на суму 291,58 тис грн. Ця інформація підтверджується рекомендованим повідомленням про вручення поштового відправлення. 

Оскільки матеріалами справи підтверджено, а відповідачем не було  спростовано заборгованість за орендну плату, суд прийняв рішення задовольнити позов та стягнути з ТОВ “Бонусмедікус” на користь Управління обліку та контролю за використанням комунального майна Тернопільської міськради  910,98 тис грн.

З жовтня 2022 року власником та керівником ТОВ “Бонусмедікус” є Василь Сеньків з пропискою у Тернополі. До цього фірмою володів і керував Павло Коломієць, якому наразі належать ТОВ “Терінвест”, ТОВ “Терінвестбуд 22”, ТОВ “Вест ленд груп” і ТОВ “Компанія добробут”.  Тернопільські ЗМІ пов’язують Коломійця з екзастуником міського голови Тернополя Володимиром Камінським, якого  й підозрюють в організації схеми приватизації лікарняного приміщення. 

Залиште відповідь