В Криворізькому районі сільрада замовляє теплопостачання сімейній фірмі свого колишнього голови
10.04.2023   //   730 Переглядів

Управління освіти, культури, молоді та спорту Новопільської сільської ради уклало угоду вартістю 808 тис грн. із ТОВ «Тепло ойл КР» на постачання тепла в місцевий ліцей та садок. Це вже третя угода замовника із нещодавно створеним підприємством.

Закупівля послуг оформлена як звіт про договір.

Чиновники-освітяни Новопілля замовили послугу теплопостачання для об’єктів: Новопільський ліцей Новопільської сільської ради та Комунальний заклад «Новопільський заклад дошкільний освіти (ясла-садок) «Снігуронька» загального розвитку» Новопільської сільської ради.

Вартість угоди склала 808 тис грн . Усього замовлено 248 гігакалорій. Згідно договору, теплопостачання закладам освіти буде надаватися з 21 лютого до 30 квітня.

ТОВ «Тепло ойл КР» почало поставляти садочку та ліцею тепло з осені 2022 року. Вже під час проведення перших торгів Антимонопольний комітет підтвердив порушення при проведенні закупівлі. Другий тендер також було проведено з порушенням – довелося навіть розірвати договір. Тому третю закупівлю послуг замовник просто провів напряму без конкурентних торгів. Загалом фірма уклала угод на 3 млн. грн.

Зауважимо, що і замовник, і постачальник тепла мають реєстрацію за однією адресою – Криворізький р-н, село Новопілля, вул.Садова, б. 46. Це адреса Новопільскої адміністрації.

За даними аналітичної платформи YouControl, ТОВ «Тепло ойл КР» створене менше року тому – 13 липня 2022 року. Власник фірми Мелетич Олег Володимирович. Більше 20 років він працює як фізособа-підприємець, має кафе та магазин, які розташовані в приміщенні Новопільської сільради.

Олег Мелетич є сином колишнього очільника Новопільської сільської ради Володимира Мелетича, який керував громадою з 1997 по 2020 рік.

Колишній член партії Регіонів, Володимир Мелетич, запам’ятався громаді гучними корупційними скандалами, звинувачували у службовому підробленні та скандальним ремонтом водогону, після якого його пропускна здатність була зменшена в три рази. Мелетич двічі потрапляв в Реєстр корупціонерів. Перша справа про хабар закінчилися умовним терміном, а друга справа про хабар закінчилася нічим, бо сплив її термін давності. На останніх виборах в ОТГ Мелетич очолив команду Блоку Вілкула “Українська перспектива”, але мандат не отримав. Сьогодні Мелетич є власником ТОВ «Еско КР», профіль якого – постачання пари, гарячої води та кондиційованого повітря.   

Директоркою ТОВ «Тепло ойл КР»  зазначена Ольга Харитончик.  До 2020 року вона працювала головною бухгалтеркою в Новопільській сільській раді. ЇЇ безпосереднім керівником був голова сільради Володимира Мелетич. Жінка займалася також проведенням закупівель. Цікаво, що після того, як Харитончик стала працювати з сином свого колишнього начальника і виходити на торги з бюджетними установами, підпорядкованими Новопільській сільраді, вона навіть не змінили свого номеру телефону.

Управління освіти, культури, молоді та спорту Новопільської сільської ради очолює депутат від партії “Слуга народу” Роман Дідур. Новопільську сільраду очолює Олександр Бондаренко. В 2012 році він, будучи на посаді голови Радушненської селищної ради, отримав в обмін на послугу дарунок, вартість якого перевищувала встановлені законом норми. Суд призначив штраф, а чиновник потрапив в Реєстр корупціонерів. Цікаво, що новий голова сільради Бондаренко примудрився поєднати в своїй біографії членство у Компартії і в партії Регіонів та обратися в сільраду від “Слуги народу”.  

Раніше Наші Гроші.Регіон писали про те, що Новопільська сільська рада вдруге без торгів замовила нормативну оцінку землі, піднявши ціну на роботи втричі. Підрядник пов’язаний із земельним скандалом у Межигір’ї.   

Залиште відповідь