Пов’язані фірми розіграли 62 мільйона на магнітно-резонансний томограф для луцької лікарні
10.04.2023   //   85 Переглядів

Комунальне підприємство «Медичне об’єднання Луцької міської територіальної громади» 5 квітня замовило ТОВ “АФС Медицинтехнік” магнітно-резонансний томограф за 61,78 млн грн.

Про це повідомляється в системі «Прозорро».

Підрядник поставить систему магнітно-резонансної томографії всього тіла Ingenia Ambition S, до якої увійдуть:

  • Сама система магнітно-резонансної томографії Ingenia Ambition S за 59,38 млн грн.
  • Спеціальна система технологічного охолодження МРТ та система кондиціювання повітря / припливно-витяжної вентиляції процедурної та технічного приміщення МРТ для системи магнітно-резонансної томографії Ingenia Ambition S за 2,12 млн грн.
  • Принтер для автоматичного друку сухих медичних плівок Drystar 5302 за 276 тис грн.

Закупівля проведена за процедурою «відкриті торги з особливостями». Єдиним конкурентом на торгах було ТОВ “Астріум”, яке запропонувало вищу суму – 61,86 млн грн. Фірми не торгувалися під час аукціону.

Комунальне підприємство “Медичне об’єднання Луцької міської територіальної громади” замовляло у листопаді 2022 р. у “АФС Медицинтехнік”  такий самий магнітно-резонансний томограф Ingenia Ambition S. Тоді він коштував трохи дорожче – 61,88 млн грн.

ТОВ «АФС Медицинтехнік» зареєстроване у 2013 році. Фірма займається постачанням професійного діагностичного обладнання для всіх типів державних лікувальних закладів та установ, медичних центрів та кабінетів приватного типу. Директор компанії — Дмитро Лаврентій.

За даними аналітичної платформи YouControl, засновником ТОВ «АФС Медицинтехнік» є німецька фірма «AFS Medizintechnik GmbH». Серед проєктів останньої — неодноразова співпраця із Росією.

Кінцевими бенефіціарами ТОВ «АФС Медицинтехнік» вказано німця Свена Краутера.

Журналісти видання РБК у своєму розслідуванні писали, що про Свена Краутера немає згадок у жодних німецьких реєстрах і підозрюють, що це — підставна особа.

Раніше серед бенефіціарів фірми був громадянин Росії Олександр Халімон.

Халімон також був керівником та власником московської фармацевтичної компанії «Сонорей медікал груп», яка отримувала мільйонні держзамовлення від Міністерства оборони Росії. В одній будівлі, але в сусідньому офісі, прописана та функціонує ООО «АФС Медицинтехник», що також займається постачанням медичного обладнання.

Нині столичною компанією «Астріум» володіє та керує киянин Віталій Степченко. Однак, раніше він був лише директором цієї компанії, тоді як її засновником значився громадянин Хорватії Желько Гранатір з місцем реєстрації у Києві.

Контактною особою «Астріуму» в «Прозорро» була зазначена Людмила Щинович. За даними «Clarity-Project», у 2017 році вона представляла ТОВ «УМТ+» Дмитра Лаврентія, який очолює ТОВ «АФС Медицинтехнік»

ТОВ “АФС Медицинтехнік” та ТОВ “Астріум” раніше зустрічалися удвох на тендерах. Зокрема, коли у жовтні комунальне некомерційне підприємство «Новояворівська лікарня імені Юрія Липи» Новояворівської міськради Львівської області замовило магнітно-резонансну томографічну систему за 59,88 млн грн. Тоді підряд дістався “АФС Медицинтехнік”. Крім того, вони разом зустрічалися, коли у грудні минулого року «Львівське територіальне медичне об’єднання «Багатопрофільна клінічна лікарня інтенсивних методів лікування та швидкої медичної допомоги» замовило ангіограф за 36,92 млн грн. Цей підряд дістався ТОВ “Астріум”.

Залиште відповідь