Суд визнав недійсним договір оренди 185 га землі на Закарпатті вартістю 224 мільйон
06.04.2023   //   71 Переглядів

У кінці минулого року Господарський суд Закарпатської області визнав  недійсним договір оренди землі від 12.07.2018, укладений між ГУ Держгеокадастру у Закарпатській області та ТОВ «Голден.Філд», згідно з яким фірмі передано в користування земельну ділянку площею 185 га, ринковою вартістю 224,26 млн грн.

Про це свідчить ухвала суду.

Прокурор розповів у суді про факт порушення вимог земельного законодавства Головним управлінням Держгеокадастру у Закарпатській області при розпорядженні земельними ділянками державного підприємства «Агропромислово-торгове підприємство «Бобовище» та передачі їх в оренду ТОВ «Голден.Філд».

Прокурор вважає, що договір оренди землі від 12.07.2018 підлягають визнанню недійсними, оскільки спірні земельні ділянки перебувають у користуванні АПТП «Бобовище», яке є правонаступником прав та обов`язків радгосп-заводу «Бобовищенський», а відтак ГУ Держгеокадастру не може розпоряджатися вказаними земельними ділянками.

Позивачами були Фонд Державного майна України та державне підприємство «Агропромислово-торгове підприємство «Бобовище».

Суд дослухався до доводів прокуратури і визнав  недійсним договір оренди землі від 12.07.2018, укладений між ГУ Держгеокадастру у Закарпатській області та «Голден.Філд».

Залиште відповідь