Поліція розслідує неякісний ремонт школи на Харківщині майже за 2 мільйона
06.04.2023   //   276 Переглядів

Харківські правоохоронці вважають, що аварійно-відновлювальні роботи у Люботинському навчально-виховному комплексі “Загальноосвітній навчальний заклад I-III ступенів-дошкільний навчальний заклад” №2 були проведені неякісно, хоча кошти перерахували повністю.

Про це йдеться пише «Харківський антикорупційний центр» з посиланням на в ухвалу суду.

У липні 2022 року Департамент капітального будівництва Харківської облдержадміністрації уклав дві угоди з ТОВ “Харківбудсервіс” щодо  відновлення пошкодженої інфраструктури на території Люботинської громади.

Мова йде про капітальний ремонт конструкцій дахів та покрівель та віконних прорізів будівель їдальні, спортзалу та прибудови школи вартістю 850 тисяч гривень та капітальний ремонт конструкцій дахів та покрівель, фасаду та віконних прорізів будівлі школи вартістю 902 тисячі гривень.

Оплата була проведена повністю.

Журналісти зазначили, що в системі “Прозорро” ці угоди завантажили значно пізніше – у січні 2023 року.

У судовій ухвалі зазначається, що із залученням директора закладу правоохоронці провели огляд робіт.

Виявилось, що ремонтні роботи проведені неякісно та у неповному обсязі.

“Так, фасадна частина будівлі відремонтована неякісно, в деяких частинах його не відновлено, а лише зафарбовано. Окрім того, із зовнішньої сторони будівлі частково не зроблено відкоси, не у повному обсязі замінено відливи із зовнішньої сторони будівлі, не у повному обсязі проведено ремонт покрівлі. Такі ж самі недоліки встановлені і у інших приміщеннях (майстерня, їдальня), (спортзал), (роздягальня спортзалу). Наявність вказаних недоліків підтвердив і директор закладу та надав детальну інформацію з приводу проведених ремонтних робіт”, – йдеться у судовій ухвалі.

Директором ТОВ “Харківбудсервіс” є Антон Крат.

Засновниками є Євген Логінов та Павло Платонов.

Це вже не перший раз, коли ця фірма фігурує у подібних провадженнях. Наприклад, поліція сумнівалась в якості робіт з ремонту школи на Харківщині, коли вітер зірвав покрівлю через невеликий проміжок часу після завершення робіт.

У 2020 році суд задовольнив запобіжний захід у вигляді домашнього арешту для виконроба ТОВ «Харківбудсервіс», якого підозрюють у завищенні об’ємів витрачених матеріалів на будівництво амбулаторії.

Залиште відповідь