У Кропивницькому фірма, що викупила будівлю «колізею», через апеляцію хоче за безцінь отримати ще й землю під ним
05.04.2023   //   106 Переглядів

У Кропивницькому триває епопея з купівлею-продажем майнового комплексу будівлі на вулиці Шульгиних, 38, яку прозвали «колізеєм». Підприємство «Еліт Інвест Агро» подало апеляційну скаргу на рішення суду про відхилення їхнього позову щодо зменшення вартості землі під спорудою.

Як розповідав сайт «Наші гроші. Регіон», ПП «Еліт Інвест Агро» через «Прозоро. Продажі» викупило недобудову Центру дитячої творчості загальною площею 8356 кв.м. Згідно з договором, у тримісячний строк підприємство має викупити земельну ділянку під цим комплексом, яка належить до комунального майна. Згідно з оцінкою вартості ділянки, яка була зазначена в угоді та умовах продажу, вона вартує 7,1 млн грн.

Проте після того, як ПП «Еліт Інвест Агро» викупило «колізей», фірма звернулася до суду та надала альтернативну оцінку землі. Адвокати підприємства наполягають, що оцінка, яку подало Комунальне підприємство Кіровоградської облради «Регіональний центр розвитку послуг», на балансі якого знаходиться будівля, проведена із порушеннями.

У грудні 2022 року Господарський суд Кіровоградської області відмовив підприємству у задоволенні позову. Проте фірма подала апеляційну скаргу до Центрального апеляційного господарського суду, який базується у Дніпрі. Як ідеться в ухвалі суду від 20 березня, «Регіональний центр розвитку послуг» подав відзив на цю скаргу. Проте суд взяв справу до розгляду. Наступне засідання призначене на 20 квітня. Суд передбачив можливість включення сторін в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду.

Нагадаємо, ПП «Еліт Інвест Агро» пов’язане з місцевим латифундистом Сергієм Тарасовим, який спонсорував виборчу кампанію «Слуги народу» в області. Кіровоградську обласну раду, якій підпорядковане комунальне підприємство, на балансі якого знаходиться земля «колізею», очолює Сергій Шульга, колишній очільник управління СБУ в області. Після звільнення з СБУ він працював у підприємствах Тарасова. 

Залиште відповідь