Чиновники відділу освіти Металургійного району Кривого Рогу передумали купувати генератор для школи №15
05.04.2023   //   182 Переглядів

6 лютого відділ освіти виконкому Металургійної райради оголосив закупівлю дизельного генератора потужністю не менше 30 кВт. Очікувана вартість генератора складала 450 тис. грн.

Інформація про закупівлю міститься в системі «Прозорро».

Отримати джерело резервного живлення освітяни планували до 30 квітня. Доставити  генераторну установку було потрібно за адресою: Криворіжсталі, 40 – там розташована школа №15. Підключення генератора не входило до тендерного замовлення.

На відкриті торги з особливостями свої пропозиції подали сім продавців:

  • ТОВ “Айдіа тех” з Дніпра із генератором Matari Струм за 324 тис. грн.
  • ТОВ “Уютспецбуд” з міста Житомір із генератором Delta вартістю 340 тис. грн.
  • ТОВ “ПВП Насосенергопром” з Івано-Франківська з генераторною установкою NEP 55 R за 365 тис. 650 грн.
  • Київське ТОВ “Варзар” з генератором Alimar Almar 45 вартістю 373 тис. 700 грн.
  • ТОВ “Луцький хлібокомбінат” із дизельним генератором Pramast Power за 395 тис. грн.
  • Криворізький підприємець ФОП Боган Лиманський із генератором WattStream за 420 тис. грн.
  • ТОВ “Приватенерго” з Києва з генератором Matari MR 30 вартістю 445 тис. грн.

10 березня переможцем закупівлі стало ТОВ “Айдіа тех”. За нескладним підрахунком, замовник мав змогу зекономити 126 тис. грн. Проте в тендерному комітеті почали вимагати у переможця довідки про наявність працівників відповідної кваліфікації, які будуть здійснювати постачання предмету закупівлі до закладу. А також додатково попрохали надати протоколи випробувань на зазначений товар, інформацію про маркування, паспорт на товар, фото товару з чітковизначеною назвою, а ще відео з випробуваннями (запуском) генератора. ТОВ “Айдіа тех” надало затребувані документи.

Проте 27 березня замовник оголосив, що не зможе придбати дизельний генератор для школи у зв’язку зі скороченням видатків на проведення цієї закупівлі. На цій підставі замовник відмінив відкриті торги. Оскаржити це рішення продавці можуть до 7 квітня. Які більш нагальні потреби з’явилися в Металургійному районі – невідомо. 

Зазначимо, що згідно даних системи “Прозорро”, в навчальних закладах району працюють 4 генератори. В листопаді відділ освіти намагався закупити на 3,15 млн. грн. 7 генераторів у ТОВ “Агроном-КР” за процедурою “закупівля без використання електронної системи”. Проте постачальник порушив строки поставки товару і цей договір було розірвано. А от для Покровського відділу освіти закупівля генератору у ТОВ “Агроном-КР” завершилася відкриттям досудового розслідування. Тепер правоохоронці розслідують, чому освітяни придбали генераторні установки за завищеними цінами.

Залиште відповідь