«Закарпаттяобенерго» без конкурсу замовляє на мільйони реконструкції мереж у оточення бізнес-партнерів своєї власниці Льовочкіної  
03.04.2023   //   156 Переглядів

ПрАТ «Закарпаттяобенерго» провело закупівлю без використання електронної системи, за результатами якої уклало договір з ТОВ «Ті енд ай трейдінг» на 13,00 млн грн.

Відповідна інформація опублікована в системі «Прозорро» 10 січня.

У системі електронних публічних закупівель «Закарпаттяобленерго» опублікувало лише звіт про укладений договір, у якому йдеться, що постачальник послуг має виконати будівельно-монтажні і налагоджувальні роботи в мережах кабельних ліній 0,4/10 кВ для тимчасового приєднання електроустановок до електричних мереж ПрАТ «Закарпаттяобленерго».

ТОВ «Ті енд ай трейдінг» як учасник аукціонів публічних закупівель «Прозорро» усього уклало 31 договір, 29 з яких із «Закарпаттяобленерго» на майже 62 млн грн, переважно на реконструкцію та капітальні ремонти кабельних ліній. Закупівлі відбувались без використання електронної системи або по спрощеній процедурі лише з одним учасником.

ТОВ «Ті енд ай трейдінг» було засноване у 2015 році як компанія, що займається оптовою торгівлею деталями та приладдям для автотранспортних засобів, та ще 37-ма напрямками діяльності. Засновником і кінцевим бенефіціаром значиться ужгородець Владислав Кордонець, помічник народного депутата 8 скликання Юрія Чижмаря.

Дружина Юрія Чижмаря Катерина Чижмарь пов’язана бізнесом на «зеленій генерації» з київським бізнесменом Ігорем Тинним, котрий у свою чергу має спільні малі гідроелетростанції з власницею «Закарпаттяобенерго», екснардепкою з реєстру держзрадників Юлією Льовочкіною.

Юрій Чижмар сьогодні очолює юридичний департамент у Фонді Держмайна.

Залиште відповідь