ФОП за півтора мільйона поставлятиме у школи Мукачева масло, виробника якого АМКУ оштрафував за підробку
31.03.2023   //   94 Переглядів

Управління освіти, культури, молоді та спорту Мукачівської міської ради за результатами відкритих торгів 13 лютого уклало договір з ФОПом Михайло Цанько на постачання вершкового масла на загальну суму 1,44 млн грн. 

Про це повідомляється в системі «Прозорро». 

Постачальник має доставити до закладів освіти Мукачівської громади 7470 кг солодковершкового масла жирністю не менше 72,5% у тарі виробника не більше 5-10 кг. Підприємець поставлятиме солодковершкове масло (продукція ТОВ «Деражнянський молочний завод») по 193,35 грн за кг. 

На торгах ФОП Михайло Цанько конкурував із ТОВ «Радивилівмолоко», чия пропозиція була вищою – 1,64 млн грн. 

Було проведено відкриті торги з особливостями, очікувана вартість складала 1,7 млн грн.

У 2020 році «Деражнянський молочний завод» заплатив штраф в розмірі 9,4 млн грн за поширення інформації, яка вводить в оману громадян. Виробники «виготовляли суміші з невідомими складниками та називали таку продукцію «маслом». Окремі ж бізнесмени вдавалися до заміни молочних жирів рослинними й у іншій продукції. Зокрема, Комітет виявив невідповідність жирів у складі твердих сирів», йшлося у повідомленні АМКУ. 

Ще один договір на постачання вершкового масла на закупівлі (без використання електронної системи) управління освіти уклало з Цаньком 21 лютого. Згідно документу підприємець має поставити 190 кг масла згаданого вище виробника по ціні 220 грн за кг на загальну суму 41,8 тис грн. 

ФОП Михайло Цанько зареєстрований у селищі Черник Мукачівського району. Поточна сума договорів на «Прозорро» – 15,3 млн грн. Найкрупніші перемоги ФОПа на тендерах відділу освіти, молоді  та спорту, культури, туризму та зовнішніх зв’язків Полянської сільської ради – 4,2 млн грн.; управління освіти, культури, молоді та спорту Мукачівської міської ради – 3 млн грн.; Свалявської міської ради – 2,8 млн грн.; відділу освіти, культури, молоді та спорту Івановецької сільської ради – 2,1 млн грн.

Михайло Цанько та ТОВ «Радивилівмолоко» конкурували також на відкритих торгах із особливостями із закупівлі вершкового масла не менше 72,5%, яке проводив відділ освіти, культури, молоді та сорту Івановецької міської ради з очікуваною вартістю 129 тис грн у січні 2023 року. ФОП переміг, запропонувавши ціну у майже півтори рази нижчу очікуваною – 94,7 тис грн. Ціна масла – 235 грн за кг. 

 

Залиште відповідь