Освітяни на Закарпатті після торгів замовили м’ясо за 520 тисяч ФОПу, який без конкуренції продає його дорожче 
30.03.2023   //   69 Переглядів

Відділ освіти, культури, молоді, спорту і туризму Пийтерфолвівської сільської ради Берегівського району Закарпатської області за результатами відкритих торгів 7 лютого уклав договір з ФОПом Мирославом Кривка на постачання м’яса на загальну суму 520 тис грн. 

Про це повідомляється в системі «Прозорро».

На аукціоні переможець конкурував з іншими ФОПами – Максимом Корольковим та Вікторією Ботош (запропонував 565 тис грн). Пропозиція Королькова була дешевшою – 521,5 тис грн. Але її відхилили, оскільки підприємець на надав письмової гарантії щодо дотримання низки нормативно-правових актів в частині обов’язків підприємницької діяльності під час постачання товару, а низку необхідних докуметів склав невірно. 

Згідно з умовами договору, ФОП Мирослав Кривка до кінця 2023 року має поставити у освітні заклади Пийтерфолвівської громади 4000 кг замороженого курячого філе по ціні 114 грн за кг та по 500 кг заморожених курячої гомілки та курячих крил по ціні 64 грн за кг для кожної з позицій. У той же час на подібному тендері Чинадіївського дошкільного навчального закладу (дитячий будинок) інтернатного типу, де ФОП Кривка був єдиним учасником, він пропонував вищу ціну за ті самі позиції: куряче філе по 120 грн за кг, стегно – по 78 грн. 

Згідно з поданими на тендер документами, виробником м’яса є ФГ «Улар» із села Семенівка Львівської області. У фірмовому магазині ФГ на оптовому ринку «Шувар» у Львові куряче філе продають по середній ціні 139 грн за кг, стегна по 102 кг і крила по 72,50 грн. У мережевих супермаркетах  (АТБ, Сільпо) ціна на філе (без знижок) від 139 грн за кг, стегна – від 99 грн, крила – 81 грн.

ФОП Мирослав Кривка зареєстрований у селищі Міжгір’я Хустського району. Поточна сума договорів на «Прозорро» – 10,8 млн грн. Найбільше договорів укладено з Тур’я-Реметівським психологічним інтернатом – 3 млн грн, Національним природним парком «Синевир» – 2,9 млн, Чинадіївським дитячим-інтернатом – 1,5 млн.

 

Залиште відповідь