«Полтававодоканал» замовив люксовий мікроавтобус Hyundai Staria за 2,1 мільйона
29.03.2023   //   89 Переглядів

КП «Полтававодоканал» Полтавської обласної ради 23 березня за результатами тендеру замовило фірмі «Хюндай Центр Полтава» мінівен за 2,10 млн грн. Про це повідомляється у системі «Прозорро».

У квітні в Полтаву поставлять мікроавтобус на дев’ять місць Hyundai Staria 2.2 CRDi 8AT із переднім приводом, дизельним двигуном об’ємом 2,2 л та автоматичною коробкою передач. Гарантійний строк складає п’ять років або 100 тис км пробігу.

Автомобіль має фронтальні та бокові подушки для водія і переднього пасажира, круїз-контроль, клімат-контроль, задній парктронік, камеру заднього виду, підігрів передніх сидінь і керма, складані дзеркала з електроприводом. Утім, технічна специфікація не дозволяє точно визначити, яку саме дев’ятимісну комплектацію купили – Business або Business+. Наприклад, із неї незрозуміло, шкіряною чи текстильною має бути оббивка сидінь, бо вказано обидва варіанти. Нині в салонах автомобілі з переднім приводом та автоматичною коробкою передач у комплектації Business продають за 1,73 млн грн, а в комплектації Business+ – за 1,88 млн грн. При цьому замовник додатково вимагав ще й зимову гуму, захисну бронеплівку, антикорозійну обробку та тонування автомобіля.

Єдиним конкурентом була місцева фірма «Завод Автоснаб» Олексія Пєлєвіна та директора Максима Пєлєвіна, який володіє місцевою «Лада-Сервіс» з Ігорем Ігушем.

Місцевий «Хюндай Центр Полтава» на чолі з Вікторією Білоус належить двом фірмам – «Мотор Інвест» і «Сіо-А». Херсонською «Мотор Інвест» володіють Наталія Гарнага та Балнур Байзакова. Засновниками київської «Сіо-А» є Тетяна Чистякова і ПАТ «ЗНКІФ «Сова», основним акціонером якого є Володимир Свинарчук. Колись серед бенефіціарів «Хюндай Центр Полтава» був партнер п’ятого президента України Петра Порошенка, колишній перший заступник секретаря РНБО України Олег Гладковський (Свинарчук).

Керівником КП «Полтававодоканал» є Василь Воротинцев.

Залиште відповідь