У Тячеві міськрада за ремонт військкомату заплатить 7,4 мільйона ФОПу, який виграв тендер без довідки про матеріально-технічну базу
28.03.2023   //   170 Переглядів

Тячівська міська рада Закарпатської області за результатами відкритих торгів 2 березня замовила ФОП Юрій Бердар капітальний ремонт Тячівського районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки за 7,4 млн грн. 

Про це повідомляється в системі «Прозорро».

На аукціоні ФОП-переможець Юрій Бердар конкурував лише з ТОВ «Саб Ентерпрайз», зареєстрованому у Київській області, яке пропонувало вищу ціну – 8,20 млн грн. 

За вимогою замовника учасники тендеру мали подати довідку «про наявність обладнання та матеріально-технічної бази, за умови врахування тих чи інших машин і механізмів при розрахунку вартості БМР» у якій, серед іншого, треба було вказати перелік транспортної техніки і будівельних машин, їхню кількість, марку та форму власності. У технічній специфікації замовник також наводив перелік необхідної техніки: автомобілі бортові, трактори на гусеничному ходу, крани баштові, переносні та на автомобільному ходу, різні навантажувачі, підіймачі, екскаватори, компресори, котки тощо.

У довідці, поданій Юрієм Бердаром, будь-яка транспортна техніка і будівельні машини відсутні. Згідно з даними з Youcontrol, у власності підприємця є лише два легкові авто: Volkswagen Golf 2007 р.в. та Audi A4 2008 р.в.

ФОП Юрій Бердар з основним КВЕДом «Діяльність у сфері архітектури» зареєстрований у селищі Буштино Тячівського району. Його поточна сума договорів через “Прозорро” 23 млн грн, з яких із Тячівської міською радою, її структурними підрозділами та КП – на 21,2 млн грн. Це послуги з проведення капітальних і поточних ремонтів, будівництва, благоустрою, озеленення, підрізки дерев тощо. Замовникам за межами Тячівської громади, Бердар надає переважно послуги, пов’язані з проєктною діяльністю. 

Залиште відповідь