У Мукачівському районі на півмільйонному тендері підприємцю переплачують за м’ясо для дитсадків  
28.03.2023   //   85 Переглядів

Відділ освіти, культури, молоді та спорту Горондівської сільської ради Мукачівського району Закарпатської області за результатами відкритих торгів на закупівлю м’яса 14 лютого уклав договір з ФОПом Данканич Андрієм на загальну суму 469 тис грн.  

Про це повідомляється в системі «Прозорро».

Згідно умов договору, до кінця 2023 року переможець аукціону Андрій Данканич має поставити у дошкільні навчальні заклади Горондівської громади 408 кг яловичини по ціні 235 грн за кг, 325 кг свинини по ціні 200 грн за кг та 2200 кг курячого філе по ціні 140 грн за кг. У поданій підприємцем пропозиції відсутня інформація про виробника м’яса.  

Це дорожче, ніж цей самий ФОП поставляє у заклади освіти сусідньої Верхньокоропецької громади. Згідно договору, укладеному 2 березня із відділом освіти, культури, молоді та спорту Верхньокоропецької сільської ради, яловичина коштує по 200 грн за кілограм, свинина по 180 грн і куряче філе по 124 грн за кг.

Дешевшим ніж для дитячих садочків Горондівської громади м’ясо також є для Центральної міської клінічної лікарні міста Ужгород. У договорі, укладеному 22 лютого, ціна на свинину 185 грн за кг. Ця закупівля відбувалась без використання електронної системи. 

Згідно даних з Держстату, у лютому середня ціна на свинину по Закарпатській області була 160,44 грн, на куряче філе – 141,33 грн, яловичину – 243,09 грн за кг. 

ФОП Андрій Данканич зареєстрований у селі Клячаново Мукачівського району. Сума поточних виконаних і активних договорів на постачання продуктів харчування у заклади освіти, медичні та соціальні установи Закарпатської області – 23,5 млн грн. Найбільше договорів укладено з управлінням освіти, культури, молоді та спорту Мукачівської міської ради – 3,3 млн; управлінням освіти Ужгородської міської ради – 2,3 млн; управлінням освіти, культури, молоді та спорту Чопської міської ради – 2,2 млн; відділом освіти, культури, молоді та спорту Верхньокоропецької сільської ради – 2,1 млн; центральною міською клінічною лікарнею м. Ужгорода – 1,7 млн грн. 

Також Данканич уповноважена особа в ТОВ «Фалва», що постачало продукти харчування у школи Мукачева та Ужгорода і має договорів на суму 14,2 млн грн.   

 

Залиште відповідь