Освітяни Житомирщини замовили 5 шкільних автобусів за 15 мільйонів
28.03.2023   //   115 Переглядів

Відділ освіти, молоді та спорту Черняхівської селищної ради 22 березня уклав угоду з ТОВ “ТД “Еталон Авто” на придбання 5 шкільних автобусів загальною вартістю 14,7 млн грн. 

Відповідна інформація розміщена на сторінці закупівлі в системі Prozorro. 

Замовник наприкінці лютого оголосив відкриті торги з особливостями, однак поборотись за підряд вирішив лише один учасник. Через відсутність будь-якої конкуренції “Еталон Авто” запропонувало виконати замовлення на 200 грн дешевше від  очікуваної вартості замовлення  – 14 млн 750 тис. грн. Один шкільний автобус коштує 2,95 млн грн.

Відповідно до техдокументації,  автобус має бути розрахований не менше ніж на 31 місце. Автобус повинен бути оснащений щонайменше двома медичними аптечками та двома сертифікованими в Україні порошковими вогнегасниками з зарядом вогнегасної речовини не менше ніж 5 кг кожний. Пасажирські сидіння повинні бути обладнані поясовими ременями безпеки та місцями кріплення для них, а з боку проходу сидіння повинні мати підлокітники. Розташування сидінь повинно дозволяти супроводжуючим здійснювати нагляд за школярами під час руху автобуса. Встановлення полиць для багажу над сидіннями забороняється. Гарантійний термін на автобус повинен складати не менше ніж 24 місяці або не менше ніж на 100 000 км пробігу з моменту доставки та прийняття такого автобуса у місці його кінцевого призначення.

ТОВ “ТД “Еталон Авто”, враховуючи характеристики, поставить відділу освіти, молоді та спорту Черняхівської селищної ради автобуси “ЕТАЛОН” виробництва ТОВ “Чернігівський автозавод”. 

ТОВ “ТД “Еталон Авто” засноване в 2006 році в селі Проліски Київської області. Кінцевим бенефіціарним власником фірми є швейцарець Петер Герберт Швотцер, а от засновником – ТОВ “Бодмін Україна”. Це товариство у свою чергу заснували швейцарське акціонерне товариство “BODMIN AG”, ТОВ “Кирайн”, ТОВ “Логістичний центр і “Еталон” та киянин Володимир Бутко. 

Загалом з 2018-го року ТОВ “Торговий дім “Еталон Авто” отримав у системі Prozorro замовлень на 1,28 млрд грн.

Залиште відповідь