На Кіровоградщині колишній депутат отримав штраф за неподання декларації
28.03.2023   //   81 Переглядів

Кіровоградський районний суд Кіровоградської області визнав винним Анатолія Забару, колишнього депутата Кіровоградської райради, у неподанні декларації про доходи після спливу депутатських повноважень та присудив штраф.

Як ідеться у вироку суду від 17 березня, у 2017 році Забара отримав депутатський мандат за рішенням виборчої комісії як наступний за черговістю у списку кандидатів від «Аграрної партії». Після того, як каденція райради сьомого скликання сплила у 2020-му році, згідно з антикорупційним законодавством депутат мав подати декларацію про доходи до 1 квітня 2021 року.

Таку вимогу він проігнорував, чим вчинив кримінальне правопорушення, передбачене ст. 366-3 КК України, тобто умисне неподання суб’єктом декларування декларації особи, уповноваженої на виконання функцій місцевого самоврядування, передбаченої Законом України «Про запобігання корупції».

18 лютого 2023 року між обвинуваченим та прокурором Кіровоградської обласної прокуратури укладено угоду про визнання винуватості.

Згідно із цією угодою обвинувачений визнав свою вину та погодився з прокурором щодо призначення йому покарання у виді штрафу в розмірі 2500 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що становить 42500 грн, з позбавленням права обіймати посади в органах місцевого самоврядування та органах державної влади на строк 2 роки.

У підсумку суд затвердив цю угоду та призначив Забарі штраф та обмеження обіймати посади.

За інформацією з аналітичної системи Youcontrol, Анатолій Забара є співзасновником СТОВ «Єдність» та сільськогосподарського кооперативу «Клинцівський», що у Клинцях Кропивницького району. У 2020 році на повторних місцевих виборах він обраний депутатом Кропивницької райради від «Аграрної партії».

Залиште відповідь