Апеляційна палата Антикорсуду поставила на паузу справу експрокурор Варакіна, бо його мобілізували
28.03.2023   //   66 Переглядів

Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду зупинила судове провадження за апеляційною скаргою Олексія Варакіна, колишнього прокурора Кіровоградської обласної прокуратури, на вирок Антикорупційного суду, який присудив йому 5 років позбавлення волі.

Про це йдеться в ухвалі суду від 10 травня 2022 року.

Підставою стало клопотання адвокатів Варакіна від 5 травня про зупинення судового провадження у зв`язку тим, що обвинувачений мобілізований за призовом та направлений для проходження військової служби. Адвокати зазначили, що їхній клієнт виконує бойові завдання із захисту незалежності та територіальної цілісності України на передовій.

Прокурор не заперечував щодо задоволення клопотання.

У разі якщо обвинувачений призваний для проходження військової служби за призовом під час мобілізації, на особливий період, суд зупиняє судове провадження стосовно такого обвинуваченого до звільнення його з військової служби.

Суд зазначив, що з матеріалів справи (військовий квиток) вбачається, що 22.03.2022 обвинувачений на підставі Указу Президента України «Про загальну мобілізацію» від 24.02.2022 призваний до Збройних Сил України по мобілізації.

З цієї підстави суд ухвалив, що клопотання захисника слід задовольнити та зупинити апеляційне провадження до звільнення обвинуваченого з військової служби.

Нагадаємо, що 20 січня 2022 року у Вищому антикорупційному суді оголошено вирок, яким колишнього заступника прокурора Кіровоградської області визнано винуватим у порушенні ч. 3 ст. 369 ККУ, тобто пропозиції та наданні неправомірної вигоди в розмірі 1 тис. доларів США службовій особі, яка займає відповідальне становище, та засуджено до 6 років позбавлення волі. І інтересах свого знайомого він пропонував гроші колезі – військовому прокурору за неподання тим апеляційної скарги у справі щодо використання земель оборони. Судді постановили конфіскувати половину майна Варакіна з позбавленням класного чину старший радник юстиції, а також з позбавленням права обіймати певні посади строком на 3 роки.

На Фейсбук-сторінці Варакіна опубліковані його фото у військовій формі, судячи з підписів, зроблені у Херсоні.

Залиште відповідь