Ужгородська прокуратура не відсудила збитки на ремонті районної лікарні
27.03.2023   //   90 Переглядів

Господарський суд Закарпатської області відмовив у задоволенні позову прокуратури до ПП «КІМ-РЕМ-БУД» про відшкодування 82 тис грн. збитків під час ремонту відділення Великоберезнянської лікарні.

Про це свідчить рішення суду від 17 січня.

Відділ охорони Великоберезнянської РДА Закарпатської області 18 жовтня 2019 року замовив ПП «КІМ-РЕМ-БУД» реконструкцію дитячого відділення Великоберезнянської районної лікарні (коригування) за 1,38 млн грн.

У 2019 році підрядник отримав 715,6 тис грн. за виконані роботи. У кінці грудня того ж року сторони розірвали угоду, оскільки було припинено юридичну особу публічного права замовника робіт. Правонаступником відділу охорони здоров`я Великоберезнянської РДА стала Ужгородська районна військова адміністрація Закарпатської області.

У 2022 року прокуратура в інтересах Ужгородської районної військової адміністрації звернулася до суду з позовом до ПП «КІМ-РЕМ-БУД» про відшкодування збитків в розмірі 82 тис грн.

Прокурор Олександра Медвідь посилалася на висновок експерта про проведення будівельно-технічної експертизи.

Згідно з висновком експерта, було завищено: вартість матеріалів на 60 тис грн; розмір зарплатні основних працівників на 10,5 тис грн.; розмір загальновиробничих витрат на 5 тис грн.; експлуатація машин і механізмів на 92 грн; кошторисного прибутку на 1,7 тис грн.; адміністративних витрат на 318 грн; податків на 4 тис грн.

При чому висновок експерта – єдиний доказ у справі, який прокурор вважала належним і достатнім.

Представники ПП «КІМ-РЕМ-БУД» у суді не погодилися з позицією прокуратури.

В свою чергу, суд зазначив, що висновок експерта виконаний не для господарського суду та не у цій справі, здійснений у іншому провадженні без участі ПП «КІМ-РЕМ-БУД», про результати якого суду не повідомлено.

А оскільки прокурор та Ужгородська РВА обмежилися у своїх доводах лише на посилання на висновок експерта, то суд погоджується із запереченнями приватного підприємства про необґрунтованість та безпідставність цього позову.

Дослідивши долучені сторонами докази, суд дійшов висновку, що у задоволенні позову слід відмовити повністю, оскільки прокурор та Ужгородська РВА не довели наявності фактів порушення умов договору, не надали належних доказів завдання збитків.

Засновницею ПП «КІМ-РЕМ-БУД» є Катерина Митрик, директор – Юрій Митрик.

Залиште відповідь