Запорізьких ДСНСників підозрюють у розкраданні грошей і майна служби
23.03.2023   //   58 Переглядів

Правоохоронці підозрюють двох запорізьких ДСНСсників  в організації схеми для розкрадання бюджетних коштів та службового майна.

Про це пише «Запорізький центр розслідувань» з посиланням на ухвалу Комунарського райсуду Запоріжжя від 2 березня.

Так, влітку 2022-го правоохоронці провели обшуки і вилучили майно, зокрема гроші, яке може бути доказом у справі. Тепер адвокат одного з підозрюваних звернувся до суду із проханням скасувати арешт.

У ході досудового розслідування встановлено, що два начальники ДСНС привласнювали кошти та майно. Мова йде про начальника аварійно-рятувального загону та начальника групи водолазно-рятувальних робіт. Ймовірно, до схеми були залучені й інші особи.

Чоловіки, користуючись службовим становищем, привласнювали паливо ДСНС. Його вивозили з території служби й доставляли додому. Надалі продавали паливо за готівку або заправляли ним вантажівки, які займалися перевезеннями.

Крім того, було встановлено, що водіями вантажівок були працівники аварійно-рятувального загону. Вони здійснювали поїздки в робочий час, проте в документах прописували, що перебувають на робочому місці. Згодом, працівники одержували гроші за перевезення і зарплату без фактичного виконання службових обов`язків.

В останній день серпня правоохоронці провели обшук у будівлі Аварійно-рятувального загону, що по вул. Заводська, 1А. У результаті вилучили майно й наклали арешт. Обґрунтувавши це тим, що майно є доказом і потрібне для судових експертиз.

Водночас арешт наклали й на кошти одного з підозрюваних. Гроші чоловік зберігав вдома, але вони можуть стосуватися справи.

Адвокат вважає, що арешт грошей треба скасувати, бо в ньому немає потреби. Крім того, кошти є спільною власністю подружжя.

Захисник наполягає на тому, що гроші кримінального провадження не стосуються, бо їхнє походження можна підтвердити довідкою про доходи. Наприклад, у 2022 році підозрюваний заробив 446 тисяч, а за 2021 — 375 тисяч грн. На зберіганні мав 30 тисяч доларів та 1,8 мільйона грн, що підтверджується щорічною декларацією.

Його дружина за 2021 рік заробила 250 тисяч грн і зберігала 150 тисяч грн. За 2022 рік — 348 тисяч грн. Також, її батьки залишили на зберігання подружжю 20 тисяч доларів.

Суд дійшов висновку, що доводи адвоката про спільні кошти не є підставою для скасування арешту. Це майно визнано речовим доказом, а досудове розслідування триває.

Залиште відповідь