За демонтований із бійкою кіоск мерія Черкас заплатить 300 тисяч
23.03.2023   //   76 Переглядів

23 грудня Господарський суд Черкаської області виніс рішення у справі за позовом одіозної місцевої бізнесменки проти Черкаської міської ради. Він зобов’язав мерію компенсувати позивачу вартість демонтованого майна, а також виплатити кошти за завдану моральну шкоду. Мова про кіоск родини Лисаків, який демонтували у 2019 році.

 Це рішення міститься у судовому реєстрі.

Кіоск по вулиці Гагаріна був демонтований муніципальною інспекцією ще наприкінці 2019 року. Тоді із залученням підрядної організації місцеві муніципали на чолі з Станіславом Коломійцем розпиляли кіоск на частини та повантажили на техніку. 

Цьому намагався перешкодити місцевий підприємець Олег Лисак, який є сином позивачки-пенсіонерки Світлани Лисак, котра офіційно і володіє конструкцією. Рішення про демонтаж кіоску прийняв виконавчий комітет у листопаді 2019 року, втім його суд визнав незаконним вже після фактично демонтажу конструкції.

У суді Світлана Лисак оцінила демонтований кіоск у майже 250 тисяч гривень. Крім того, вона заявляла що з каси кіоску нібито зникло 50 тисяч гривень. Належних доказів зникнення готівки вона не надала. 

Окремо Лисак просила суд зобов’язати мерію компенсувати їй 500 тисяч гривень моральної шкоди, яку вона зазнала внаслідок страждань, викликаних пошкодженням її майна, а також нібито побиттям на її очах власних дітей, зокрема і Олега Лисака. Крім того, доказом її “страждань” стала довідка, видана лікарями Третьої міської лікарні, які діагностували у пенсіонерки у день, коли відбувся демонтаж, гіпертонічний криз. 

Суд врахував відповідну довідку, втім зменшив обсяги компенсації завданої моральної шкоди до 50 тисяч гривень. Окрім того, він також визнав обгрунтованою вартість майна у сумі майже 250 тисяч гривень.

Таким чином, суддя господарського суду зобов’язав мерію сплатити на користь Світлани Лисак 248 тисяч 400 гривень шкоди завданої демонтажем майна, а також 50 тисяч гривень компенсації моральної шкоди. Рішення може бути оскаржене у апеляційній інстанції. 

Олег Лисак є відомим у Черкасах підприємцем, чий бізнес переважно пов’язаний із торгівлею у тимчасових спорудах, законність розміщення яких є об’єктом тривалих суперечок між ним та місцевою владою. У 2019 році Лисак намагався стати народним депутатом, обираючись по 194 мажоритарному окрузі, тоді він фактично намагався “мімікрувати” під члена партії “Слуга народу”, втім успіху не мав. Також у 2020 році він брав участь у якості кандидата на виборах  міського голови. 

 

Залиште відповідь