В Кривому Розі пам’ятку архітектурної спадщини купує син колишнього очільника районної ради
23.03.2023   //   440 Переглядів

 Частину будівлі Криворізького головпоштамту на вулиці Поштовій продано за 10,8 млн грн. Покупець – компанія «Універсалінвестбуд» Антона Неженцева.

Про це повідомляється в системі Прозорро.Продажі.

1 березня 2023 року АТ «Укрпошта» виставила на продаж частину будівлі поштамту за адресою просп. Поштовий, 26, загальною площею 3503м2. Частина будівлі площею 1 085 кв м знаходиться в оренді до жовтня 2024 року. Приміщення поштамту потребує ремонту. Будівля є пам’яткою архітектурної спадщини, тому після проведення аукціону та оголошення його результатів буде необхідно здійснити передбачені законодавством заходи щодо отримання дозволу на продаж від органу охорони культурної спадщини.  

Продаж будівлі відбувався на “англійському аукціоні” у три раунди. Стартова ціна лота була 9 млн. 054 тис. 400 грн. Протягом трьох раундів компанії не змінювали свої ставки.

Загалом свої заявки на аукціон подали чотири компанії:

  • ТОВ «Майнінг індастрі груп» з пропозицією 9 млн. 054 тис. 455 грн.
  • ТОВ «Рудомайн» з пропозицією 9 млн. 327 тис. грн.
  • ТОВ «Універсалінвестбуд» з пропозицією 10 млн. 800 тис. 198 грн.
  • ТОВ «Ракітіна» з пропозицією 16 млн. 588 тис. 008 грн.

Переможець аукціону ТОВ «Ракітіна», який запропонував найбільшу ціну, одразу відмовився від підписання договору, пославшись на нововиявлені обставини в господарській діяльності компанії. Право викупу перейшло наступному учаснику ТОВ «Універсалінвестбуд», з яким тепер АТ «Укрпошта» має укласти угоду.

Таким чином, будівля продається за 10,8 млн. грн., що сьогодні дорівнює приблизно 280 тисячам доларів.

Хто намагався стати власником будівлі головпоштамту

ТОВ  «Рудомайн» зареєстровано у Кіпрському офшорі і контролюється родиною бізнесмена-футболіста Костянтина Караманця. Компанія працює в сфері добування залізних руд. Має у власності два кар’єри в центрі Кривого Рогу та Криворізький гірничо-збагачувальний комбінат окислених руд в місті Долинська Кіровоградської області.

ТОВ «Рудомайн» є спонсором президентської партії і більшості партійних проектів в місті президента Володимира Зеленського. На прохання президента, щоб «відродити» ФК «Кривбас», Костянтин Караманіц перейменував власний футбольний клуб «Гірник». Про те, як «улюбленець президента» отримував дозволи на видобуток руди, написали журналісти Bihus.info/

ТОВ «Майнінг індастрі груп» також входить в сферу бізнес-інтересів групи Костянтина Караманця. Контактні дані компанії належать юристу Караманця адвокату Олегу Міхайлову. Фірма прописана в Києві, а її власниця Алла Семко також є засновницею ТОВ «Українська гірничодобувна компанія». Обидві її компанії працюють в сфері добування залізних руд. Сьогодні ТОВ «Українська гірничодобувна компанія»  оформлено на той самий офшор, що і ТОВ «Рудомайн» Караманця. .Ці фірми-офшорки разом з видобувають руду в кар’єрі в центрі Кривого Рогу.

ТОВ Ракітіна зареєстровано в Кривому Розі в січні 2022 року. Засновник фірми Мармер Михайло Іларіонович, який згодом видалився з числа бенефіціарів. Компанія працює в сфері надання в оренду й експлуатацію власного чи орендованого нерухомого майна. Сьогодні фірма має прописку у місті Дніпро. З 14 березня 2023 року новим керівником призначено Олександра Хлопчика, партнера по бізнесу Михайла Мармера, Антона Міхаленка та Миколи Іщенка.

ТОВ «Універсалінвестбуд» зареєстровано в 2005 році Сергієм Нєжєнцевим, Володимиром Соколовським та ТОВ «Нара». Згодом компанія перейшла у власність Антона Нєжєнцева та Галини Демчик з Житомира.

Директором компанії сьогодні є Антон Нєженцев. Це син син екс-голови Центрально-Міського району, одіозного криворізького політика від партії «Батьківщина» та бізнесмена Сергія Неженцева, який в 2019 році потрапив під перевірку Національного агентства з питань запобігання корупції після приховування власних статків та внесення недостовірних даних в декларацію.

Антон Нєжєнцев теж намагався втиснутися в політику – на останніх місцевих виборах балотувався до Дніпропетровської обласної та Криворізької районної ради від партії «Батьківщина» у Тернівському районі, але не був обраний.

Антон Нєжєнцев «хазяйнує» у підземному переході на 95 кварталі, володіє земельними ділянками та об’єктами нерухомості у різних районах міста, займається розвідувальним бурінням, здає в оренду нерухомість, торгує обладнанням для гірничої промисловості, видобуває декоративний та будівельний камень та ін.

До повномасштабного вторгнення Антон Нєжєнцев в компанії з фірмою з орбіти дніпровського скандального забудовника Євгена Ліфшиця планував звести багатоповерхівку в Центрально-Міському районі. Будівництво розпіареного житлового комплексу PARKOVIY серед стареньких будинків на плавунах наштовхнулося на серйозний спротив місцевих жителів. Але, схоже, після перемоги криворізькі та дніпровські ділки повернуться до справи.

 

Залиште відповідь