Черкаські чиновники продовжили коштовну оренду простенького генератора
23.03.2023   //   72 Переглядів

3 березня департамент соціальної політики уклав договір на оренду китайського дизельного генератора, потужністю 7 кВт. Відповідна інформація міститься у системі “Прозорро”. Це друга угода на оренду генератора, загальна вартість яких перевищує ціну самого генератора.

Відповідно до угоди, укладеної між черкаськими чиновниками та підприємцем Олександром Квіткою, він має надати  в оренду генератор Kraft&Dele KD144. Вартість оренди складе 24 тисячі гривень або ж 2 тисячі гривень за добу оренду. Про це у коментарі розповів сам Квітка. Генератор надається із паливимом і вже фактично перебуває у розпорядженні чиновників. Вони платитимуть за ті дні, коли його використовуватимуть.

Це вже друга угода, укладена між чиновниками та Квіткою на оренду цього генератора. Перша датована кінцем попереднього року, коли підприємець отримав 24 тисячі гривень за оренду цього генератора. 

Всього ж між департаментом соціальної політики та підприємцем Квіткою укладено 13 угод, вартістю понад 400 тисяч гривень. Ще 15 угод Квітка підписав з Черкаським міським центром соціальних служб, вартістю понад 3 млн гривень. Всі угоди укладені без проведення конкурентних закупівель.

На одному з вітчизняних маркетплейсів ціна аналогічного генератору нині складає 30 тисяч гривень. Разом з тим, зазначена потужність виробу – 3 кВт, у той час як чиновниками та підприємцем зазначається потужність у 7 кВт. Інформації про генератори подібної марки та моделі потужністю у 7 кВт у мережі знайти не вдалося. 

 

Залиште відповідь