Полтавські освітяни замовили вивезення нечистот підприємцю, послуга якого вдвічі дорожча від комунальників  
17.03.2023   //   82 Переглядів

2 лютого Департамент освіти Полтавської міськради річний уклав договір на послугу зі спорожнення вигрібних ям і септиків. За результатами тендера, виконавцем робіт обрано ФОП Євгенія Солтуса.

Про це пише Ян Пругло у «Полтавщині» з посиланням на «Прозорро».

Відповідно до умов договору, він має вивезти 3078 м³ нечистот за 17 адресами навчальних закладів громади. За свою роботу підприємець має отримати 523 тис. грн — тобто по 170 грн у розрахунку на кубічний метр рідких відходів.

З тендерної документації відомо, що Солтус не має своєї техніки та орендує дві асенізаційні машини DAF (об’ємом по 12 кубометрів кожна) у ТОВ «Тір-Тайм Сервіс». ФОП також має у підпорядкуванні трьох співробітників.

Для порівняння КАТП-1628 надає вказані послуги за 77 грн за кубометр для фізичних осіб, для юридичних осіб за 88 грн, а для бюджетних установ за 80,70 грн.

Для порівняння, минулого року Солтус вже вивозив нечистоти зі шкіл Полтави. Тоді його послуги оцінювалися у 119,7 грн/м³. Тобто здорожчання  склало майже 42%.

ФОП Солтус, окрім послуг з асенізації освітніх закладів, з певною періодичністю виконує роботи будівельні підряди для полтавських освітян. За даними системи BI Prozorro, протягом 2020-2023 років він отримав 38 договорів на 2,6 млн грн. З них — 4 на 800 тис. грн у березні 2023 року.

Євгеній Солтус є членом партії «Простих людей Сергія Капліна». Він балотувався у 2015 році до Полтавської міської ради 7-го скликання від «БПП «Солідарність», але не пройшов. У 2020 році до Полтавської обласної ради 8-го скликання від політичної партії «Команда Андрія Матковського», але також не був обраний. Євгеній Солтус також є у списку «Партії простих людей», і якщо депутати міськради від «ППЛ» будуть складати (або втрачати) мандати, то він теоретично може стати депутатом міської ради 8-го скликання.

Залиште відповідь