У Кропивницькому після багаторічних обговорень нарешті зібралися замовити схему теплопостачання
16.03.2023   //   91 Переглядів

Комунальне підприємство «Теплоенергетик» Кропивницької міськради обрало підрядника для розроблення схеми теплопостачання міста.

Повідомлення про намір укласти угоду на загальну суму 6 млн 500 тис. грн з ТОВ «Енергопром-інжинірінг» з’явилося в системі Prozorro 9 березня. На торги з особливостями пропозицію подало лише це підприємство.

Згідно з тендерною документацією, підрядник має надати інжинірингові послуги, метою яких є оптимізація та ефективне теплопостачання обласного центру. Зокрема, вивчити наявну проблематику, надати зведену інформацію щодо рекомендованого сценарію теплопостачання, вивчити основні інфраструктурні об’єкти міста, ситуацію з термомодернізацією будівель. У підсумку має бути підготовлена документація з рекомендаціями, схему теплопостачання також мають передати на затвердження Мінрегіонбуду.

В технічних вимогах вказано, що термін виконання робіт складає 180 календарних днів.

Відзначимо, що у Кропивницькому влада обговорює важливість розробки схеми теплопостачання ще як мінімум з 2014 року. При цьому продовжує працювати комунальне теплогенеруюче підприємство, на роботу якого щороку з бюджету виділяються значні суми коштів, адже власного фінансування «Теплоенергетику» не вистачає. Також протягом усього цього часу діє система непрозорого надання дозволів на відключення квартир від центрального опалення для встановлення індивідуального.

Нагадаємо, що у 2021 році Кропивницька міська рада повідомляла, що стратегію теплопостачання обласного центру мають розробити до травня 2022 року в рамках проєкту USAID «Енергетична безпека». Така ж обіцянка була і у 2017 році.

Наразі комунальне підприємство збирається укласти угоду з ТОВ «Енергопром-інжинірінг». Це підприємство зареєстроване у Києві 2018 року. Засновниками вказані Сергій Олександрович Кіпко та Сергій Андрійович Сухін. За період участі в публічних закупівлях фірма отримала 27 договорів на 9,92 млн грн.

Залиште відповідь