За місяць вартість зупиночного павільйону в Кривому Розі зросла на третину, виконавця спрогнозували до тендеру
14.03.2023   //   218 Переглядів

10 березня управління з питань благоустрою та житлової політики виконавчого комітету Центрально-Міської районної у місті ради повідомило про намір підписати договір з ФОП Микола Тимчур. Підприємець за 689 тис. має виготовити та встановити зупиночний павільйон на вулиці Лермонтова на зупинці «Центральний ринок».

Закупівля проведена за процедурою «відкриті торги з особливостями».

Участь в торгах прийняли два учасники – ФОП Богдан Лиманський з пропозицією в 596 тис. грн. та ФОП Микола Тимчур, який готовий виконати роботу за 689 тис. Пропозиція Лиманського перемогла, проте підприємець чомусь відмовився додаткового надати довідку про наявність обладнання, що буде застосовуватися при встановленні павільйону. Можливо тому, що Лиманський – «улюбленець» чиновників УБЖГ Саксаганського виконкому і не працює на території Центрально-Міського району.

Зазначимо, що в закупівлі відмітився в рубриці “Запитання до процедури” нас торінці закупівлі ще один потенційний учасник ТОВ ВКП «Промзв’язок. Це компанія з Сум, що є виробником різноманітних конструкцій з металу. Фірма планувала взяти участь в криворізький закупівлі, проте була дуже незадоволена вимогами, які прямо назвала дискримінаційними.

Сумчан здивувала вимога щодо наявність у компанії, яка має виготовити та встановити зупиночний павільйон, вантажівки, крану та навантажувача. В ТОВ ВКП «Промзв’язок» пояснили, що в разі перемоги транспортні засоби можна легко залучити для роботи і не обов’язково мати їх в наявності.

Також незрозумілою для них була вимога щодо укладання договору з місцевим сміттєвим монополістом ТОВ «Екоспецтранс» на захоронення будівельних відходів. В компанії  пояснили, що на етапі подачі пропозиції невідомо, чи буде взагалі необхідність в договорі з цією організацією, а от коло потенційних підрядників скорочує і демонструє, що всі ці вимоги прописували під «свого учасника».

Більш того, сумчани ще за тиждень до проведення аукціону назвали ім’я цього «свого» виконавця. В ТОВ ВКП «Промзв’язок» припустили, що всі тендерні умови замовником прописані під ФОП Микола Тимчур, який в лютому отримав від УПБЖ Центрально-Міського району аналогічне замовлення на встановлення такого ж самого зупиночного павільйону тільки з протилежної сторони вулиці Лермонтова. Вартість виготовлення та встановлення зупиночного павільйону та дошки об’яв склала тоді 470 тис.

І, дійсно, після відхилення дешевшої пропозиції Лиманського, який чомусь не боровся за підряд, УБЖП Центрально-Міського району повідомило про намір підписати угоду з ФОП Микола Тимчур. Але зупиночний павільйон та дошка для об’яв з парної сторони вулиці Лермонтова подорожчали за місяць на 220 тис. грн.

 

Зазначимо, що «свого» підприємця Тимчура чиновники намагалися забезпечити цим підрядом ще в січні. Проте, коли знову переміг «не свій» ФОП Павло Марков, який був готовий поставити павільони по 445 тис. грн. за кожен і надав всі затребувані додаткового довідки, закупівлю чиновники просто відмінили.  

ФОП Микола Тимчур зареєстровано більше 19 років тому. Основний вид діяльності – ковальська справа, кування, пресування, штампування, профілювання та порошкова металургія. Ковальством займається і син Миколи Григоровича Артем Тимчур. Родина володіє ковальською майстернею ПП «Артіні», займається благодійністю та сільським господарством в Криворізькому районі.

Ми вже писали, що родина ковалів прибирає сміттєзвалища в Центрально-Міському районі, а також  забезпечує спецтранспортом комунального підрядника, що отримав мільйонне замовлення на прибирання кладовищ міста, не маючи власної техніки. 

 

Залиште відповідь