Покупці відмовилися від ділянки бурштину на Рівненщині, за яку пропонували рекордні гроші
14.03.2023   //   59 Переглядів

Державна служба геології та надр України позбавила компанію ТОВ «БурПром» права на отримання спецдозволу на користування бурштиноносною ділянкою Єльне в Рівненській області.

Про це повідомляє ІА NADRA.INFO із посиланням на Наказ Голови Держгеонадр Романа Опімаха №101 від 01.03.2023.

До “БурПрому” перейшло право купити і отримати спецдозвіл на ділянку Єльне після того, як переможець аукціону ТОВ «Юа Коалтрейдкомпані» не заплатило за лот обіцяні 100 млн грн. Втім, ТОВ «БурПром» (цінова пропозиція – 36 млн грн) відмовилося підписати новий протокол торгів, і втратило право купити спецдозвіл замість “Юа Коалтрейдкомпані”. Обидві компанії втратили також гарантійні внески – по 1,3 млн грн кожна.

“БурПром” володіє двома дійсними спецдозволами на бурштиноносні надра. Компанія входить до групи Amber Galbin Group (АМБЕР ГАЛЬБІН).

До Amber Galbin Group входять пʼять компаній, які спільно контролюють 20 бурштинових спецдозволів:

  • ТОВ «БурПром» (2 спецдозволи)
  • ТОВ «Земресурсінвест» (7)
  • ТОВ «Західземресурс» (6)
  • ТОВ «Потенціал-Полісся» (4)
  • ТОВ «Кністер Груп» (1)

ТОВ «БурПром» і ТОВ «Земресурсінвест» через ТОВ «Гальбин Інвест Груп» контролює Ольга Рудьковська (Земресурсінвест – разом з Оксаною Богельською), імовірно повʼязана з екс-міністром транспорту та зв’язку України в 2006-2007 роках, народним депутатом Верховної ради України IV, V, VII скликань Миколою Рудьковським. Звʼязок Ольги Рудьковської з Миколою Рудьковським в компанії Гальбин Інвест Груп не підтвержують, але і не спростовують.

ТОВ «Західземресурс», ТОВ «Кністер Груп» і ТОВ «Потенціал Полісся» в однаковій пропорції контролюють Оксана Богельська (25%) і Леся Примушко (75%). Леся Примушко також є директоркою вже згаданого ТОВ «Гальбин Інвест Груп».

Залиште відповідь