Соціальну рекламу в Кривому Розі замовлять, виготовлять та поклеять фірми та установи, пов’язані з оточенням Вілкулів
12.03.2023   //   131 Переглядів

Відділ з питань реклами виконкому Криворізької міськради витратить 440 тисяч гривень на зовнішню рекламу. Підряди отримали ТОВ «Вісті» з Дніпра та ФОП Олег Жаботинський з Кривого Рогу.

Інформація про укладені угоди міститься в системі «Прозорро».

Для  виготовлення та поклейки плакатів та банерів із соціально значущою інформацією, відділ реклами провів відповідні закупівлі послуг. Загалом замовлено виготовлення та розміщення на білбордах друкованої продукції із соціально значущою інформацією:

  • 645 штук плакатів розміром 3х6м;
  • 5 штук банерів розміром 3х6м.

Банери та плакати розмістять на білбордах протягом року.

Друкувати рекламну продукцію буде ФОП Олег Жаботинський. Як фізособа-підприємець він зареєструвався в квітні 2021 року і вже в травні почав отримувати підряди від бюджетних організацій. Олег Вікторович є братом єкс-директора криворізької рекламно-інформаційної агенції «Артстайл» Андрія Жаботинського, після смерті якого він і зареєстрував свій ФОП щоб продовжувати родинну справу. 

Як писало видання «Лица», ще в 2011 році, коли Андрій Жаботинський працював як депутат від партії «Фронт змін» в Дніпровській облраді, то його фірма також отримувала підряди на виготовлення рекламних банерів. Дніпровські журналісти зафіксували, що на білбордах розміщували постери із зображенням тодішнього голови Дніпропетровської облдержадміністрації Олександра Вілкула із закликом: «Земляки, спасибо за поддержку! Доверие – оправдаем». Закупівля тоді пройшла як послуги з соціальної реклами.

Родина Жаботинських в  тандемі з дніпровським екс-регіоналом, оппоблоківцем і діючим депутатом Дніпровської облради від Блоку Вілкула «Українська перспектива» Ярославом Гівелем та діючим депутатом від Блоку Вілкула «Українська перспектива» в Криворізький районній раді Віталієм Єнінім, контролює медіа-поле Кривого Рогу. Всі вони тісно пов’язані з Олександром Вілкулом – їхні фірми регулярно отримують підряди на так зване “висвітлення діяльності” місцевої влади через підконтрольні ЗМІ. 

ТОВ «Вісті», яке отримало замовлення на поклейку банерів та плакатів, працює в Дніпрі з 2005 року в сфері реклами та видання газет. Засновник підприємства є Олексій Ковальчук. Він також є головним редактором та засновником газет «Дніпровська зоря» та «Вісті Придніпров’я». Разом з Оленою Гівель він є власником ТОВ “Видавництво “Вісті”.

Олексій Ковальчук обраний депутатом Дніпровської районної ради від політичної партії «Опозиційна платформа – за життя». Цікаво, що Олексій Ковальчук в 2019 році особисто профінансував партію Шарія на 5 тис. грн. 

Представники партії Шарія у Кривому Розі активно підтримували та працювали на родину Вілкулів. Керівник криворізького осередку партії Шарія Олександр Ігнатенко має авторську передачу на телеканалі Перший Міський, який також контролюється родиною Вілкул.

Додамо, що Олексій Семенович Ковальчук діючий голова правління Дніпропетровської обласної організації Національної спілки журналістів.

Замовника рекламних матеріалів – Відділ з питань реклами виконкому Криворізької міськради, засновано в травні 2021 року. Очолює комунальну установу Ігор Ільченко. Він також із медійної сфери – з 2012 року володів ТОВ “ТРК Медіа-система”, більш відоме криворіжцям як “Радіо ГородФМ”. Ця радіостанція також отримувала щедрі донати з бюджету на піар місцевої влади. Перед призначенням Ільченка на посаду керівника рекламного відділу у Криворізькому виконкомі, радіостанцію переписали на іншу особу. 

Ігор Ільченко також веде активне політичне життя – в 2015 році він балотувався від команди Петра Порошенка «Європейська солідарність» до Дніпропетровської обласної ради. В 2019 році відпрацював спостерігачем на виборах президента від політичної партії «Опозиційний блок». А сьогодні Ільченко чинний депутат Криворізької районної ради від партії Блок Вілкула «Українська перспектива».

Останній раз друк плакатів відділ з питань реклами виконкому замовляв в жовтні. Тоді переможцем торгів був ФОП Жаботинський. Плакатів та банерів надрукували на 82,5 тис. грн. 

 

Залиште відповідь