Чернівецькі дорожники завдяки тендеру можуть купити в депутата бітум відчутно дешевше ринку
12.03.2023   //   74 Переглядів

КП “Чернівецьке міське комунальне підрядне шляхово-експлуатаційне підприємство” має намір купити 500 тонн бітуму за 13,9 млн грн.

Комунальники купують бітум нафтовий 70/100. Замовник планував купити 500 тонн бітуму за 14,5 млн грн. у розрахунку вартості 29 тис грн\тонна. Товар має постачатися партіями не менше 15 тонн за заявками замовника. Постачальник забезпечує доставку за власний кошт.

ТОВ фірма “АЛЕКО” виграла аукціон із пропозицією, що суттєво дешевша за очікувану вартість – 13,9 млн грн. У своїй пропозиції учасник заклав вартість 27 860 грн\т.

Зазначимо, що за інформацією «Державного дорожнього науково-дослідного інституту імені М.П.Шульгiна», станом на вересень минулого року ціна у 29 тис.грн\т (з ПДВ) такого бітума – це низ ринку. Для розуміння, середня ціна такої закупівлі по Чернівецькій області – 32,5 тис.грн\т. В той же час найвища по країні – майже 37 тисяч гривень за тонну.

Переможець аукціону планує постачати бітум із Польщі.

ТОВ фірма “АЛЕКО” зареєстроване в Кіровоградській області. Фірма не вперше співпрацює із чернівецьким КП. Раніше вона вже постачала їм бітум у 2020 та 2021 роках. У кінці минулого року фірма постачала бітум Житомирській міськраді теж відносно дешево, по 29,5 тис.грн\т.

Загалом компанія має договір із публічними замовниками на 50 млн грн.

ТОВ фірма “АЛЕКО” належить Володимиру Петрову із Світловодська. Він чинний депутат Світловодської міськради ради від ВО «Батьківщина». Місцеві ЗМІ характеризують його, як «справжнього патріота».

Залиште відповідь