Суд дав три роки в’язниці ліснику за незаконний продаж деревини на 50 тисяч
10.03.2023   //   73 Переглядів

3 березня Черкаський районний суд виніс вирок у справі лісника, який у 2018 році намагався продати необліковану деревину, яку до цього зрубав у незаконний спосіб.

Як встановило слідство, наприкінці 2018 року підсудний запропонував місцевому бізнесмену придбати у нього деревину. Аби приховати свої злочинні наміри, чоловік попросив перерахувати на рахунок ДП “Черкаське військове лісництво”, де він працював, 20 тисяч гривень. Після цього він “відвантажив” на склади підприємця деревини на суму понад 50 тисяч гривень та отримав додатково готівку від підприємця – ще 47 тисяч гривень. Передача цих коштів, так само, як і здійснення попереднього безготівкового платежу, відбувалася під контролем правоохоронців. Після отримання цих коштів чоловіка затримали.

Свою провину чоловік не визнав та заявив про спробу провокації з боку бізнесмена, який сам пропонував продати йому деревину в обхід бухгалтерії, втім він наполягав на належному оформлені всіх документів.

Разом з тим, у суді були зачитані протоколи негласних слідчих дій, які фіксували розмови лісника із “клієнтом”. Зокрема підсудний у розмовах говорив:

“Якщо цей, вообще, якщо зараз ліваком, мать би його. Ну короче, загрузитися полностью машина з прицепом, кубов 18, чи скільки буде. То я думаю, бо це не в мене, а наче в другого, то якшо шо, то вообще левою піде” 

Крім того, підсудний по своєму трактував слово “лівак”. На запитання прокурора про значення слів «значить у нас сьогодні лівак іде, на да, якщо да» підсудний заявив, що мова йшла про напрям руху на дорозі. 

Також чоловік пояснив у суді свою репліку про те, що йому нібито заборонили брати гроші у руки, і він їх “боїться”. Підсудний зазначив, що мова йшла нібито про “бабку”, яка йому це наказала.

Заслухавши пояснення підсудного, а також вивчивши матеріали сторони обвинувачення, суд виніс вирок ліснику у вигляді 3 років позбавлення волі без іспитового терміну. Таким чином у разі набуття вироку законної сили чоловік може опинитися за гратами. 

Залиште відповідь