Дружина члена виконкому Ольгопільської громади, що Вінничині, без тендерів продає місцевим освітянам дорогі продукти 
07.03.2023   //   151 Переглядів

Наприкінці січня, 25-го та 31-го числа поточного року, Відділ освіти, сім’ї, молоді, спорту, культури і туризму Ольгопільської сільської ради прозвітував про підписання з ФОП Каленич Ніною Володимирівною 19 договорів на 616,87 тис грн. Усі замовлення стосувались поставки продуктів харчування та були проведені без застосування конкурентної процедури закупівлі. 

Проаналізувавши наявні контракти можемо констатувати, освітяни купували продукти за цінами, що є дорожчими за середньоринкові показники. Зокрема какао по 380 грн/кг, хоча його ціна навіть в мережах супермаркетів коливається в районі 250-250 грн/кг, а в окремих випадках можна знайти і за 150 грн/кг. Куряче філе підприємиця продавала за ціною в 170 грн/кг, при тому що навіть в не надто дешевому “Сільпо” ціна продукту лишалась на рівні 139,9 грн/кг. Та чи не найбільша переплатили освітяни за вершкове масло, за кожен кілограм якого Ніна Каленич отримала 440 грн.

Як ФОП Ніна Каленич зареєструвалась ще в 2003 році, однак активною учасницею публічних закупівель на була. Загалом у своєму активі має 50 бюджетних договорів на суму 1,83 мільйона гривень, 44 з яких, на суму 1,51 млн грн, було підписано з уже згаданим Відділом освіти, сім’ї, молоді, спорту, культури і туризму Ольгопільської сільської ради. Відділ очолює Людмила Люлько, яка є членкинею Виконавчого комітету Ольгопільської сільської ради. Колегою пані Люлько по виконкому є чоловік Ніни Каленич – Павло Каленич, власник  СТОВ АФ «Ольгопіль» і заступник сільського голови з питань діяльності  виконавчих органів. Бізнесмену також належить з півдесятка фірм, зокрема ТОВ “Вілла мілк груп”, ТОВ “Ольгопіль-К”, ФГ “Роксана-К” та інші. До 2020-го року Павло Каленич був депутатом Вінницької обласної ради від партії БПП (в побальшому “Європейська солідарність”).

 

 

Залиште відповідь