Взявши на торги “партнера”, кияни купують гектар на набережній Черкас
28.02.2023   //   186 Переглядів

Київське товариство 23 лютого виграло аукціон на купівлю права власності земельної ділянки, розміром у трохи менше одного гектару. Кінцева вартість за результатом аукціону склала 6 млн гривень. Переможець конкурував із черкаською компанією та ще однією пов’язаною із ним фірмою.

Інформація про торги міститься на порталі Прозорро.Продажі.

19 січня департамент архітектури та містобудування Черкаської міської ради оголосив земельні торги із продажу права власності на земельну ділянку, площею 0,9 гектари, що розташована по вулиці Героїв Дніпра у місті Черкаси. Ця ділянка знаходиться неподалік Дніпра, а її цільове призначення – для будівництва та обслуговування будівель фізичної культури та спорту.  

В результаті подання пропозицій участь у аукціоні взяли 7 учасників. Найбільш коштовну пропозицію запропонувало київське товариство “Буд інвест проект 1”, що належить Світлані Хілай та Ользі Харченко. Запропонована ними ціна склала 6 млн гривень, що фактично удвічі більше зі стартової ціни аукціону. 

Конкурентом компанії до останнього було місцеве черкаське підприємство “Облторгбуд”,  бенефіціаром якого є Олександр Лаєвський.

Також в аукціоні участь брало підприємство “Комбінат будівельних матеріалів”, що зареєстроване у Києві. Ціна запропонована цим підприємством – 4,2 млн гривень і це третя за вартістю пропозиція. Засновником компаніє є Руслан Харченко, а директор – Ростислав Харченко. 

У свою чергу переможець аукціону “Буд інвест проект 1” офіційно засноване Фінансовою компанією “Морган кепітал”, директором якої, у свою чергу, є вже згаданий Руслан Харченко. 

“Буд інвест проект 1” та “Комбінат будівельних матеріалів” ще чотири рази разом подавали заявки для участі у торгах, на яких двічі вдалося перемогти. Мова про купівлю земельної ділянки в Полтаві та майнового комплексу на Одещині. 

Відповідно до закону про захист економічної конкуренції дії учасників, пов’язаних між собою, можуть мати ознаки антиконкурентних узгоджених дій, направлених на спотворення результатів торгів. 

За результатом проаналізованих торгів,  “Комбінат будівельних матеріалів” у ході аукціону намагається подавати другу за ціною пропозицію, у той час як “Буд інвест проект 1” подає найкоштовнішу вартість. Такі дії учасників у результаті останнього раунду за умови відсутності активності інших конкурентів дозволяють спотворити результат торгів за рахунок відсутності реальної економічної боротьби. Традиційно, переможець аукціону просто відмовляється від своєї пропозиції на користь другого – пов’язаного учасника.

Залиште відповідь