Долинська мерія купили генератори без тендерів та засекретила їх моделі
28.02.2023   //   1512 Переглядів

У місті Долинська Кіровоградської області мерія та підпорядковане їй управління придбало без тендерів генераторів на понад 1,2 млн грн, при чому не зазначивши специфікацію і не оприлюднивши угоди.

Зокрема, Долинська міська рада 9 лютого відзвітувала в системі Prozorro про купівлю дизельного генератора потужністю 8,1 кВт за ціною 160 тис грн. Строк поставки вказано до 31 грудня 2023 року.

Яку саме модель придбала мерія не відомо, адже станом на 26 лютого угоду не опублікували. Проте дизельні генератори аналогічною потужністю можна знайти на майданчику Рrom за 110 тис. грн чи на Bigl.ua за 116 тис. грн.

Також 6 лютого мерія оприлюднила звіт про укладену угоду щодо купівлі бензинового генератора потужністю 5,5 кВт вартістю 90 тис. грн.

Аналогічно з попередньою закупівлею строк поставки вказаний до кінця року. Специфікацію та назву марки генератора наразі не вказано. Водночас на маркетплейсах бензинові генератори заявленою потужністю продаються по 35 тис. грн, 37 тис. грн чи 60 тис. грн.

В обох випадках постачальником є ФОП Анатолій Михайлович Платон з Долинської. Він є давнім підрядником Долинської мерії та підпорядкованих їй управлінь і комунальних підприємств. Освоїв з 2019 року від них підрядів на 2,2 млн грн.

За інформацією з порталу Судова влада та Державного реєстру судових рішень, особа з таким же прізвищем та ініціалами була засуджена вироком Знам’янського міськрайонного суду Кіровоградської області від 5 липня 2016 року за хуліганство.

Події мали місце у жовтні 2014 року, коли група чоловіків закидала камінням машину в якій біля села Казарня Кіровоградської області їхали кандидати в нардепи Мустафа Найєм, Світлана Заліщук та Сергій Лещенко. В Кіровоградській області вони агітували за кандидата в нардепи по 102-му округу Андрія Лавруся, на противагу кандидату Олесю Довгому, якого активісти звинувачували у підкупі виборців.

По цій справі чоловік отримав рік умовно, адже уклав угоду про визнання винуватості, вибачився перед потерпілими і відшкодував збитки. Згодом суд його звільнив від відбування покарання, адже протягом іспитового строку він не вчинив інших злочинів та виправився.

У матеріалах справи вказана, що засуджений є уродженцем с. Нова Кабуска Новоаненського району Молдови. У тендерній документації ФОПа Анатолія Платона, яку він подавав на інші закупівлі, є копія довідки про реєстрацію місця проживання, де зазначено, що він з Нової Кабуски.

Окрім генераторів для Долинської мерії ФОП Платон також отримав вісім угод про постачання генераторних установок з іскровим запалюванням від Управління освіти, молоді та спорту Долинської міської ради на суму 950 тис. грн. Угоди наразі не оприлюднені, в системі Prozorro вказано, що строк їх дії з 13 по 31 грудня 2022 року, тобто генератори мали постаставити наприкінці минулого року. Із восьми угод п’ять генераторів мали коштувати 150 тис. грн, один – 140 тис. грн, та ще два по 30 тис. грн.

Залиште відповідь