Тендерні спаринг-партнери розіграли закупівлю торфу для психоневрологічного інтернату на Чернігівщині
28.02.2023   //   75 Переглядів

Орлівський психоневрологічний інтернат Департаменту соціального захисту населення Чернігівської облдержадміністрації за результатами відкритих торгів з особливостями 20 лютого уклав угоду з ТОВ “ВКР Енергія-Інвест” на замовлення торфобрикету на 389 тис грн.

Про це йдеться в системі Prozorro.

Очікувана вартість закупівлі становила 400 тис грн. Конкуренцію на торгах ТОВ “ВКР Енергія-Інвест” склав ФОП Яровой Олександр Анатолійович, запропонувавши цінову пропозицію на 10,5 тис грн дорожчу. 

Під час торгів учасники між собою не конкурували та не знижували цінові пропозиції, а тендерні пропозиції подавали в один день. 

До 1 вересня 2023 року ТОВ “ВКР Енергія-Інвест” має поставити 100 тонн торфобрикету по 3,89 тис за тонну.

ТОВ “ВКР Енергія-Інвест” вже тричі зустрічалось на торгах з ФОПом Яровой Олександр Анатолійович і тричі перемогу без конкуренції отримувала фірма. Зауважимо, що окрім закупівель з ТОВ “ВКР Енергія-Інвест” ФОП Яровой Олександр Анатолійович участі в інших держзамовленнях не бере. 

ТОВ “ВКР Енергія-Інвест” засноване 10 січня 2023 року у Києві. Власником та директором фірми є Юрій Березовський.  За півтора місяця своєї діяльності фірма отримала підрядів на 1,5 млн грн.  Березовський також значиться директорм ТОВ “Вудпром”. Як повідомляв “Суспільний кореспондент”, у 2018 році ТОВ «Альфа-контракт» і ТОВ «Вудпром» стали основними гравцями на ринку з постачання торфобрикету на Чернігівщині. Курував фірми  Юрій Березовський. 

У тому ж році ТОВ «Вудпром» фігурувало у провадженні за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 190 КК України: шахрайство, вчинене у великих розмірах, або шляхом незаконних операцій з використанням електронно-обчислювальної техніки. У матеріалі зазначено, що відповідно до ухвали Господарського суду Черкаської області ДП «Черкаситорф» визнано банкрутом та відкрито ліквідаційну процедуру. Ліквідатором призначено арбітражного керуючого.

Слідство намагалося довести, що арбітражний керуючий (ліквідатор), вступивши в злочинну змову з колишніми працівниками ДП «Черкаситорф» та керівниками суб’єктів підприємницької діяльності ТОВ «Вудпром» та ТОВ «Альфа-Контракт», порушуючи вимоги ст. ст. 38, 41,43 та 44 ЗУ «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом», без проведення оцінки майна банкрута та аукціону з його продажу здійснювали реалізацію торфу, що був незаконно видобутий поза межами земельної ділянки, що відводилися для видобутку торфу відповідно до спеціального дозволу на користування надрами. Торф протиправно вивозили з території ДП «Черкаситорф» та легалізували шляхом незаконної реалізації за фіктивними документами ТОВ «Вудпром» та ТОВ «Альфа-Контракт».

Залиште відповідь