Медведчук сховав за пенсіонерку свій будівельний бізнес, правоохоронці його не знайшли
28.02.2023   //   70 Переглядів

Формальним бенефіціаром фірм Віктора Медведчука, яким належать активи на сотні мільйонів гривень в столиці, є 62-річна Ольгу Куць зі Львова.

Про це йдеться в розслідуванні Максима Опанасенка для Bihus.Info.

Куць є кінцевою бенефіціаркою компанії “Істбуд”, на яку оформлено майже гектар землі на бульварі Дружби народів з цільовим призначення “для будівництва готельно-офісного будинку”, орієнтовною вартістю у 160 мільйонів гривень.

Куць також є бенефіціаркою фірми “Таун Ленд Компані” – замовниці будівництва житлового комплексу “Поетика” в Києві. На фірму зараз оформлені недобуди (в реєстрі нерухомості так і вказано: компанія володіє низкою об’єктів незавершеного будівництва за адресою, де зводять ЖК).

Жінка також є співвласницею компанії “Промтек”, у розпорядженні якої перебуває понад гектар землі на київській Борщагівці – під будівництво культурно-розважального комплексу.

Компанії, в яких Куць значиться власницею найбільших часток, виявилися пов’язаними з будівельним бізнесом обраного від “ОПЗЖ” нардепа Вадима Столара. Частку в бізнесі Столара, за інформацією журналістів Bihus.Info, у 2020-му придбали Віктор Медведчук та його близький соратник, а нині біглий екснардеп Тарас Козак. Безпосередньо Медведчук і Козак серед офіційних партнерів Столара так і не з’явилися, але саме тоді співвласницею згаданих компаній стала Ольга Куць.

Тож, журналісти припустили, що за Куць насправді може ховатися саме оточення Медведчука, приховуючи цінні активи від можливих арештів.

Під час розмови з Ольгою Куць  з’ясувалося, що раніше вона працювала в кількох львівських фірмах, пов’язаних з родиною Тараса Козака. Більше того, жінка визнала, що не є реальною власницею київських компаній, а, працюючи на підприємстві брата Козака, просто підписала довіреність.

Також Куць заявила, що не отримувала і не отримує ніяких коштів від діяльності цих фірм і залюбки позбулася б цих активів “прямо сьогодні”.

За словами жінки, до неї ще не зверталися правоохоронці.

Слід відмітити, що бізнес-партнер очільника Офісу Президента Андрія Єрмака Артем Колюбаєв з 2019 року почав активно входити в пов’язані зі Столаром та Медведчуком компанії в якості співзасновника. Цікаво, що причетним він був і до діяльності згаданої вище “Таун Ленд Компані”, бенефіціаркою якої значиться Куць.

Залиште відповідь