Сільрада на Житомирщині через одну довідку відхилила дешевші пропозиції, щоб замовити тротуари на 17% дорожче
27.02.2023   //   105 Переглядів

Оліївська сільська рада на Житомирщині 12 січня уклала угоду з ФОПом Мхікян Гурген Самвелович на влаштування тротуарів у селі Сонячне. Вартість угоди склала 1,7 млн грн. 

Про це йдеться на ресурсі ProZorro.

Очікувана вартість закупівлі становила 1,77 млн грн. Участь у тендері взяло три учасники – ТОВ “Асфальт Плюс” з пропозицією у 1,4 млн грн, ПП “Євробуд-9” з пропозицією у 1,6 млн грн та ФОП  Мхікян Гурген Самвелович з пропозицією у 1,7 млн грн.

Найдешевшу пропозицію ТОВ “Асфальт Плюс”  Оліївська сільська рада відхилила, оскільки фірма не оглянула об’єкт замовника та не надала у складі своєї пропозиції  “Акт обстеження об’єкту” або довідку огляду об’єкта. Того ж дня за цією причиною відхили і пропозицію  ПП “Євробуд-9”, а переможцем визнали підприємця з найдорожчою пропозицією.

Не погодившись з таким рішенням “Асфальт Плюс” подало скаргу до АМКУ на незаконне рішення прийняте з порушенням норм чинного Законодавства України. Скаргу Антимонопольний комітет України розглянув та 15 грудня постановив скасувати рішення про відхилення тендерної пропозиції ТОВ “Асфальт Плюс” та рішення про визначення ФОПа Мхікяна Гургена Самвеловича переможцем процедури закупівлі.

Оліївська сільська рада на скаргу відреагувала, скасувала рішення про визнання переможцем ФОПа Мхікяна Гургена  та повернулась  до розгляду документів ТОВ “Асфальт Плюс”. На цей раз замовник надав фірмі 24 години, щоб надати “Акт обстеження об’єкту” або довідку огляду об’єкта. За встановлений термін ТОВ “Асфальт Плюс” не надало довідку і  пропозицію фірми знову відхилили. За таким же сценарієм знову відхилили пропозицію і ПП “Євробуд-9”.

12 січня Оліївська сільська рада уклала угоду з  ФОПом Мхікян Гурген Самвелович.

Через місяць після укладеної угоди, Держаудитслужба вирішила розпочала моніторинг закупівлі. За її результатами було виявлено наступні порушення: тендерна документація складена не у відповідності до вимог закону, не відхилення тендерних пропозицій, які підлягали відхиленню відповідно до закону, порушення законодавства в частині не відміни замовником закупівлі.

Мхікян Гурген Самвелович зареєстрований як ФОП з 2020 року у селі Антопіль на Житомирщині. Брати участь у закупівлях Мхікян почав з 2021 року, за цей час він отримав підрядів на 2,3 млн грн – всі від Оліївської сільської ради.

Зареєстроване ТОВ «Асфальт Плюс» в місті Житомир. Кінцевим бенефіціарним власником фірми є Размік Ванікович Петросян. З 2017 року фірма отримала держзамовлень на понад 183 мільйонів гривень.

ПП “Євробуд-9” зареєстроване в селі Левків, Житомирського району. Власником та директорм фірми є Арташес Григорян.

Залиште відповідь