Правоохоронці розслідують схему із закупівлею в Рівному цукерок переселенцям
27.02.2023   //   82 Переглядів

Прокуратура відкрила кримінальне провадження для розслідування закупівлі Комунальним закладом «Рівненський обласний центр з надання соціальних послуг» цукерок для дітей переселенців на загальну суму 1 млн грн.

Про це пише видання “Четверта влада”, розслідування якого стало причиною відкриття кримінальної справи.

За даними видання, в кінці «Рівненський обласний центр з надання соціальних послуг» купив без тендеру у рівненської підприємиці Ірини Гусейнової цукерок на 1,00 млн грн.

У договорі про придбання цукерок та накладній до нього не розписано, якої якості цукерки мають бути, якого виробника. Лише зазначено, що має бути 4 тисячі 785 кілограмів шоколадних – в середньому по 208,99 гривень за один кілограм. Цукерки купили для сімей переселенців.

Всього мало вийти 9 тисяч 586 подарункових наборів по пів кілограма.

Як вдалося з’ясувати журналістам, закупівля має ознаки низки порушень:

  • провели її без тендеру, хоч на це не було підстав;
  • багато дітей переселенців, хоч цукерки призначалися для них, цих цукерок не побачили;
  • у тих пакунках, які дійшли до переселенців, окрім шоколадних цукерок, було чимало льодяників;
  • вага пакунків була меншою, ніж пів кілограма, які мали би бути, з огляду на витрачені на них кошти платників податків. За повідомленнями переселенців, вага пакунків була майже вдвічі меншою.

 

Ірина Гусейнова, з якою комунальний заклад уклав договір, зареєструвала свою діяльність лише в травні 2022 року. За даними аналітичної системи YouControl, її основним видом діяльності є виробництво одягу й аксесуарів. Інших договорів за кошти платників податків у жінки поки немає.

За зверненням журналістів Держаудитслужба в Рівненській області почала перевірку закупівлі. Вона направила запит в комунальний заклад, щоб там надали всі документи щодо закупівлі.

Також в Рівненській обласній прокуратурі повідомили про відкриття кримінального провадження «за фактом заволодіння чужим майном, шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, вчинене за попередньою змовою групою осіб, в умовах воєнного стану (частина 4 статті 191 Кримінального кодексу України)».

Залиште відповідь