В Кропивницьку освітяни замовили харчів на 73 мільйона, конкуренції не було
22.02.2023   //   112 Переглядів

Управління освіти Кропивницької міськради у січні провело 21 закупівлю різних видів продуктів на суму 73,21 млн грн.

Закупівлі відбулися за процедурою відкриті торги з особливостями, йдеться у системі Prozorro. Підряди дісталися підприємцям, які не перший рік співпрацюють із замовником. Торги пройшли без конкурентів, на кожну закупівлю подався лише один заявник, котрий і отримав контракт. 

Так, із них 10 тендерів на понад 46 млн грн. освоїть ТОВ «ОПТТОРГ-К», а решта 11 закупівель на 27 млн грн дісталась ФОПам, які не перший рік співпрацюють з кропивницькими освітянами та, схоже, й один з одним.  

Два підряди щодо постачання овочів і фруктів на суму 6 млн 280 тис. грн та макаронів на 737 тис. грн освоїть ФОП Олег Борисович Осадчий.

У документації, яку він подав на тендер, вказано, що підприємець орендує склад за адресою вул. Мурманська, 13-д у ТОВ «Сервісцентр-К». Власного транспорту у нього теж немає. Вантажний автомобіль підприємець експлуатує за договором позички, укладеним з ФОПом Сергієм Михайловичем Головачем.

Сам Осадчий, який отримав від управління освіти договори на фактичну суму понад 3 млн грн, у довідці про наявність працівників вказав, що сам виконує функції водія та розвозитиме продукцію.

ФОП Сергій Михайлович Головач, який надав у користування транспорт Осадчому, теж співпрацює з управлінням освіти й отримав три підряди.

Він постачатиме овочі і фрукти на 2 млн 980 тис. грн, олію на 750 тис. грн та сухофрукти на 2 млн 170 тис. грн. У документації цього ФОПа вказано, що він як і Осадчий орендує склад по вулиці Мурманській, 13-д і самостійно розвозитиме товар.

ФОП Ковтун Ірина Станіславівна постачатиме управлінню освіти овочі і фрукти на 3 млн 455 тис. грн, картоплю і деякі зернові на 2 млн 367 тис. грн.

Документація, яку Ірина Ковтун подала на тендер оформлена аналогічно, як і у попередніх ФОПів, а оренда складу все за тією ж адресою. Вантажний фургон вона також орендує у вищезгаданого Сергія Головача, який одночасно і водій і постачальник продуктів. Судячи з довідки про працівників, Ірина Ковтун також буде виконувати функції водія.

ФОП Євгеній Борисович Осадчий постачатиме каву і чай на фактичну суму 595 тис. грн та крупи на 2 млн 460 тис. грн. Відвантажувати продукцію судячи з документації підприємець буде все з того ж складу на вулиці Мурманській, а перевозити на фургоні Сергія Головача.  

По одному підряду дісталося ФОПу Андрію Миколайовичу Ковтуну, який постачатиме яблука на фактичну суму 550 тис. грн та ФОПУ Олегу Олександровичу Михайлову, котрий постачатиме яйця на фактичну суму 1 млн 500 тис. грн, вартість одного вказана 6,4 грн. Вони орендують склади в одного ж СТ «Оптторгсервіс» по вулиці Кільцевій, 63-в. За договором позички підприємці використовуватимуть транспорт ФОПів Сергія Головача та Ольги Осадчої відповідно.

Залиште відповідь