У Кам’янському фірма без власного спецтранспорту отримала від тепловиків вже два замовлення на 6 мільйонів 
22.02.2023   //   80 Переглядів

17 лютого АТ «Дніпровська теплоелектроцентраль» (м. Кам’янське) замовила без конкурсу спецтранспорт на суму 3 млн грн у ТОВ «Тропса».

Закупівля проведена без використання електронної системи «Прозорро».

В умовах тендеру строк надання послуг прокату вантажних транспортних засобів із водієм для перевезення товарів (надання транспортних послуг та спецтехніки з водієм) зазначено з 1 січня по 28 лютого 2023 року.

Договір, відповідно і специфікацію до нього, замовник не оприлюднив.

Фірму «Тропса» засновано лише рік назад – 10 лютого 2022 року. За даними аналітичної платформи YouControl, компанія не має власного транспорту. Очолює підприємство Ілля Коваленко.

Це вже друга пряма закупівля транспортних послуг у ТОВ «Тропса», в якій не публікується жодного документу щодо орендованої техніки та умов її експлуатації. 10 січня 2023 року теплоелектроцентраль замовила без використання електронної системи «Прозорро» прокат двох аварійних машин з водіями на суму 3 млн. 313 тис. 296 грн. Строк надання послуг до 31 грудня 2023 року.

Вперше потреба в оренді спецтехніки у кам’янських тепловиків виникла в опалювальному сезоні 2021-2022 року. Тоді начальник служби транспортування теплової енергії Дніпровської теплоелектроцентралі заявив про нагальну потребу у забезпеченні підприємства аварійними бригадами з транспортом, для ліквідації аварійних ситуацій під час початку та проходження опалювального сезону. Місто погодило оренду підприємством кранів, екскаваторів, аварійних машин та іншої спецтехніки. В очікуванні закінчення основної тендерної процедури на 16 млн. грн., тепловики уклали договір на 885 тис. грн. за переговорною процедурою із ФОП Рубцов. Підприємець надав в оренду дві аварійні машини Renault Master.

А от закупівля транспортних послуг на 16 млн. грн. в квітні 2022 року потрапила під фінмониторинг. Аудитори  вели довгу переписку із замовником і таки опублікували висновок із виявленим порушенням під час проведення закупівлі – замовник не відхилив тендерну пропозицію, яка підлягала відхиленню та ще порушив кілька норм законодавства в сфері закупівель.

Із свого боку Наші Гроші. Регіон зазначають, що обоє учасника 16-мільйонної закупівлі пропонували фактично одну і ту саму техніку – переможець ТОВ «Технопарк України» показав машини орендовані у ФОП Микола Омельченко, а учасник ФОП Вакуленко заявила на тендер машини, орендовані у ТОВ «Відходи в доходи», де Омельченко був як раз директором.  

За всіма цими компаніями та ФОПами, що приймали участь у закупівлях, можна розгледіти постать місцевого депутата від провладної партії «Бджола» Олександра Лукашова. ФОП-«переговорник» Рубцов пов’язаний з Лукашовим через ТОВ «Перша торгівельна компанія ВТС», яку йому незадовго до тендеру продав депутат. А в ТОВ «Відходи в доходи» Лукашов і досі володіє третиною підприємства.

Депутат Олександр Лукашовочільник екологічної комісії Кам’янської міськради та колишній співробітник Полтавської обласної Державної екологічної інспекції. Він керував КП «Інформаційні системи» Кам’янського та був серед засновників ТОВ «Дніпрофармація», що за даними Дозорро, пасеться на тендерах в дніпровському регіоні і постачає ліки у всі медичні заклади Кам’янського.

Лукашов з 2010 року в місцевій політиці. Він змінив кілька політичних проектів – ходив під прапорами  ВО «Батьківщина», балотувався в міськраду Кам’янського та Дніпровську облраду від Радикальної партії Олега Ляшка і наостанок обрав партію мера Кам’янського «Бджола».

Сьогодні Лукашов є головою правління заснованої в травні ГО «Патріоти Дніпропетровщини». Його активно піарять на сайті «Любиме місто ДЗ», яке отримує щедрі донати з бюджету.

Насамкінець додамо, що 16 лютого АТ «Дніпровська теплоелектроцентраль» опублікувало чергову закупівлю транспортних послуг. Підприємство планує залучити ще спецтехніки на 11,78 млн. грн. Аукціон відбудеться 24 лютого. Наші Гроші. Регіон обов’язково розповість про його результати.

Власником «Дніпровська теплоелектроцентраль» є держава в особі Фонду держмайна.

Залиште відповідь