Поліція розслідує оплату лікарнею ремонту укриття авансом та підпис актів без виконаних робіт
21.02.2023   //   66 Переглядів

Колківська районна лікарня розрахувалася із підрядником за ремонт укриття, якого ще й не починали. Правоохоронці відкрили кримінальне провадження, підозрюють службове підроблення.

Про це йдеться в ухвалі Ківерцівського районного суду, пише видання “Сила правди”.

26 грудня 2022 року комунальне підприємство «Колківська районна лікарня» уклало договір про поточний ремонт укриття з приватним підприємцем Володимиром Ярмолюком. Усі роботи підрядник, згідно договору, мав право виконати протягом 64 днів. Однак, кошти йому заплатили наперед. І акти виконаних робіт, і проплату на суму 88 тисяч 540 гривень комунальна лікарня провела через два дні після підписання договору – 29 грудня.

Тепер за справу взялися правоохоронці. 6 січня 2023 року вони на основі ухвали суду провели огляд укриття і встановили, що зазначені в договорі роботи не виконувались. Тепер же через суд слідчий Луцького районного управління поліції ГУНП просить дозвіл на проведення будівельно-технічної експертизи співробітниками Волинського науково-дослідного експертно-криміналістичного центру МВС України.

Володимир Ярмолюк – підприємець з Маневиччини. Серед видів його діяльності – торгівля, монтажні роботи, дизайн, оренда транспорту, перевезення, малярні, штукатурні та столярні роботи.

Ярмолюк є не дуже активним учасником державних закупівель, впродовж 2020-2022 років бюджетні установи уклали з ним чотири договори на загальну суму 217 тисяч гривень. Торік підприємець, окрім 88 тисяч 540 гривень за невиконаний ремонт укриття Колківської лікарні, отримав ще 36 тисяч 500 гривень за ремонт сховища Затурцівської спеціальної школи «Центр освіти». Там же він виконував невелике замовлення на 50 тисяч гривень і в 2020 році.

А от у 2021 році ремонт у Володимира Ярмолюка замовляли і самі поліцейські. Тоді за 42 тисячі гривень він ремонтував приміщення Роти поліції особливого призначення ГУНП у Волинській області у Луцьку.

Залиште відповідь