У Кропивницькому лікарня зекономила пів мільйона на закупівлі хліба, провівши тендер без «заточок»
19.02.2023   //   121 Переглядів

Комунальне некомерційне підприємство «Кіровоградська обласна лікарня Кіровоградської обласної ради» 15 лютого за результатом тендеру уклала угоду з ТОВ «Торговий дім «Київ хліб» про постачання хліба загальною вартістю 939 тис грн.

Про це йдеться в системі Prozorro.

Згідно з угодою, протягом 2023 року підприємство зобов’язане постачати хліб узгодженими партіями щоденно о 7.00 год, окрім неділі.

Усього лікарня має отримати 21,5 тис кг хліба пшеничного на 645 тис грн (відповідно кілограм вартуватиме 30 грн). Як ідеться у специфікації товару, постачатиметься хліб марки «Сімейний» 0,6 кг у прозорому пакеті. А також 12,9 тис кг житньо-пшеничного хліба на 294,1 тис. грн (22,8 грн за кг), йдеться про хліб український подовий 0,95 кг в прозорому пакеті.

Очікувана вартість закупівлі була 1,49 млн грн. До участі в тендері зголосилося чотири учасники, найбільша цінова пропозиція склала 1,42 млн грн. Відтак пропозиція «ТД Київ хліб» виявилася найбільш економічно обґрунтована і дешевшою на 547 тис грн.

Зазначимо, що у тендерних вимогах замовника немає якихось специфічних умов чи обмежень, які звужують потенційне коло учасників закупівлі, як це спостерігається, наприклад у техзавданні управління освіти Кропивницької міськради. Освітяни щорічно у харчових тендерах вимагають, аби у підрядника був склад у Кропивницькому чи в межах 30 км навколо обласного центру.

Обласна лікарня попросила стандартний набір що підтверджує якість товару документів та аналогічні угоди, укладені протягом останніх трьох років.

ТОВ «Торговий дім «Київ хліб» зареєстроване у Києві 2021 року. За даними аналітичної системи Yоucontrol, входить до групи компаній братів Супруненків. Олександр Супруненко народний депутат України VI (Партія Регіонів) та VIII скликань (безпартійний, депгрупа «Воля народу», В’ячеслав Супруненко – депутат Київської міської ради 4-6 скликання.

Залиште відповідь