Франківський район Львова хоче купити сіль на 17% дорожче, ніж сусіди по місту
17.02.2023   //   90 Переглядів

Франківська районна адміністрація Львівської міської ради 7 лютого за результатами тендеру повідомила про намір укласти угоду з фірмою «Зіо-Спорт» про закупівлю солі для посипання доріг на 2,30 млн грн. Про це повідомляється у системі «Прозорро».

На поточний рік хочуть самовивозом замовити 200 т технічної солі помелу №3 по 11 502 грн за тонну. Вона містить 150 мг антизлежувальної добавки фероціанід калію на тонну.

Постачальник має зберігати товар на своєму складі у Франківському районі до повного використання і забезпечити навантаження та зважування солі на автомобілі замовника цілодобово взимку. Товар оплачуватимуть протягом п’яти робочих днів після поставки.

Інші райони Львова планують або вже замовили сіль на поточний рік іншим фірмам у середньому на 17% дешевше, причому з доставкою за рахунок постачальника на їхні власні склади. Наприклад, Залізнична РДА – по 9 935 грн, Шевченківська РДА – по 9 831 грн, а Личаківська РДА – по 9 720 грн за тонну. Умови поставки дещо відрізняються. Так, у Залізничному районі строк поставки – п’ять днів після заявки або день взимку, а строк оплати – місяць. У Шевченківському районі строк поставки – десять днів після заявки або день взимку, а строк оплати – п’ять банківських днів. У Личаківському районі строк поставки – день після заявки, а строк оплати – 20 робочих днів. Цілодобове відвантаження не згадано.

Крім того, Сихівська РДА замовила сіль на третину дешевше – по 8 399 грн за тонну, але її мають поставити до весни, тому в ціну не закладена майбутня інфляція до кінця року.

Єдиним конкурентом була новороздільська фірма «Укрєвросвіт» Олега Клока. Вона пропонувала сіль Salrom виробництва «Societatea Nationala a Sarii S.A.» (Румунія) трохи дешевше – по 11 160 грн за тонну. Проте її відхилили, бо вона не виправила недоліки за добу. Зокрема вона орендувала склад не у Франківському, а в сусідньому Залізничному районі. Також замовник вимагав не менше двох аналогічних договорів кожен вартістю не менше 35% очікуваної суми, а у фірми тільки один із шести мав таку вартість. Ще вона завантажила рахунок-фактуру щодо солі з перекладом без нотаріального засвідчення.

«Укрєвросвіт» оскаржив перемогу «Зіо-Спорт» в АМКУ. Скаржник зауважив, що переможець подав документи якості на сіль, постачальником і виробником якої є фірма «Діа Лін», а має сіль, постачальниками якої є фірми «Гал-Експоторг» і «Твоя Будова». Тому скаржник зробив висновок, що якість товару в наявності нічим не підтверджена. Адмінколегія прийняла скаргу до розгляду.

Засновником львівської «Зіо-Спорт» є Ігор Зюбрик, директором – Володимир Шульга, а підписантом – Вадим Калінін. Зюбрика декілька років тому садили під арешт за підозрою у продажі неякісної піскосольової суміші для посипання доріг у Львові. Ще його фірми проходили по справах щодо продажу Укрзалізниці товарів по завищеній на 30% ціні.

Франківську РДА Львова очолює Ігор Савка.

Залиште відповідь