Директора дніпровської будкомпанії, який не виконав роботи на 1,3 мільйона, звільнили від покарання 
09.02.2023   //   161 Переглядів

Жовтневий районний суд Дніпра у зв`язку із закінченням строків давності звільнив від кримінальної відповідальності директора ТОВ «Майстер-Буд», якого підозрювали у службовій недбалості, що спричинило тяжкі наслідки.

Про це йдеться в ухвалі від 30 січня 2023 року..

Історія почалася ще в липні 2017 року, коли КП «Дніпровський метрополітен» Дніпровської міської ради провело допорогову закупівлю на капітальний  ремонт  покрівель будівель цеха ПР-3 та головного корпусу служби рухомого складу з використанням сучасних технологій вартістю 4,9 млн. грн. Переможцем торгів та підрядником було визначено дніпровську будівельну фірму ТОВ «Майстер-Буд».

Для виконання робіт ТОВ «Майстер-Буд» винайняло субпідрядну організацію ПП «Горизонт».

Субпідрядник роботи виконав не належним чином, а в акти виконаних робіт вписав неправдиві відомості. Директор підрядної компанії ці акти не перевірив та не доручив підлеглим працівникам кошторисно-договірного відділу підприємства перевірити визначені акти, в яких містились неправдиві відомості щодо об’єму фактично виконаних робіт та їх вартості, та фактичне виконання робіт на об’єкті.

КП «Дніпровський метрополітен» на підставі цих актів за роботи, які фактично не були виконані, здійснив оплату коштами Дніпровського бюджету на загальну суму 1,3 млн. грн. Вже наприкінці грудня 2017 року працівники КП «Дніпровський метрополітен» виявили недоліки у роботах – під час дощу нещодавно відремонтована покрівля протікала. До підрядника ТОВ «Майстер-Буд» замовником було спрямовано претензії щодо усунення недоліків відповідно до гарантійних зобов’язань за договором. Таким чином, директор ТОВ «Майстер-Буд» через несумлінне ставлення до своїх обов’язків спричинив інтересам територіальної громади міста Дніпро тяжкі наслідки.

Проте цей злочин було визнано нетяжким. А от судова тяганина тривала п’ять років. За цей час сплив строк давності і звинувачена особа була звільнена від кримінальної відповідальності.

Також у зв`язку з закриттям кримінального провадження цивільний позов Дніпровської міської ради до директора  ТОВ «Майстер-Буд» про відшкодування шкоди  було залишено без розгляду.

Додамо, що в 2020 році Антимонопольний комітет України заборонив ТОВ «Майстер-Буд» приймати участь у закупівлях через вчинення антиконкурентних узгоджених дій, що стосуються спотворення результатів торгів.

Нагадаємо, що одним з власників фірми «Майстер-буд» є Дмитро Мішалов, раніше відомий як менеджер групи «Приват». Про це докладно “Наші Гроші” писали тут

Залиште відповідь