Станишівська сільрада замовила за 680 тисяч проектну документацію фірмі колишнього депутата Житомирської райради
08.02.2023   //   57 Переглядів

Станишівська сільська рада 6 лютого прозвітувала про дві укладені угоди з ТОВ “Будроект-А” на виготовлення проєктно-кошторисної документації. Вартість послуг склала 683 тис. грн.

Про це йдеться на ресурсі ProZorro.

Закупівля проведена без використання електронної системи, в ProZorro не опубліковано ні договорів, ні тендерної документації.

В системі  ProZorro  вказано, що ТОВ “Будроект-А” має виготовити проєктно-кошторисну документацію для будівництва захисної споруди подвійного призначення (укриття) у селі Лука Житомирського району за 262 тис. грн та проєктну-документацію для капітального ремонту із заходами енергозбереження та енергоефективності будівлі амбулаторії загальної практики – сімейної медицини у селі Кодня Житомирського району за 421 тис. грн.

Зазначимо, що це перші підряди ТОВ “Будроект-А”, до цього фірма участь у публічних закупівлях не брала.

ТОВ “Будроект-А” засноване в 2020 році в селі Ліщин Житомирської області. Власником фірми є Віктор Загладько – депутат Житомирської районної ради в 2015-2020 роках. В 2020 році Загладько балотувався в депутати до Житомирської обласної ради від політичної партії “За майбутнє”.

Віктор Загладько разом із Людмилою Кратюк є власниками ПП “Імперія будівництва”. Так з 2018 року ПП “Імперія будівництва” отримала від Станишівської сільради підрядів на 1,8 млн грн. Укладені угоди стосувались авторського нагляду та виготовлення проєктної документації.

З 2021 року на бізнес-партнерку Віктора Загладько Людмилу Кратюк переписали й ПП “Справжня імперія вікон”. Причиною став вирок Бердичівського міськрайонного суду Житомирської області  у справі щодо привласненні 440 тис. грн під час ремонту ПП «Справжня імперія вікон» покрівель двох сільських шкіл у Бердичівському районі. За рішенням суду директор фірми Віталій Кратюк (він же і власник фірми) отримав покарання у виді позбавлення волі на строк 5  років з позбавленням права обіймати посади, пов`язані з виконанням організаційно-розпорядчих обов`язків на підприємствах у сфері будівництва, на строк 1 рік.

Залиште відповідь