Прибирання в районі Кривого Рогу замовили за 2 мільйона, відхиливши дешевшу на 20% пропозицію
08.02.2023   //   147 Переглядів

Виконавчий комітет Покровської районної ради (Кривий Ріг) замовив у ФОП Перекопський прибирання території на 2,14 млн. грн.  

Закупівля проведена за процедурою «відкриті торги з особливостями».

Загальна територія в Покровському районі, яку потрібно прибирати протягом року,  складає 1,19 млн м2. Це 113 локацій, в яких підрядник має прибирати та вивозити сміття, опале листя та сніг, косити траву та карантинні рослини, посипати реагентами пішохідні доріжки та підходи до основних доріг. Очікувана вартість роботи 2,14 млн. грн.

На тендер подалися два виконавці:

  • ФОП Микола Бухвалов із пропозицією 1,71 млн. грн.
  • ФОП Євген Перекопський із пропозицією 2,14 млн. грн.

Пропозицію Бухвалова система «Прозорро» визначила як переможну, бо та була на 430 тисяч економічно вигідніша, і виконком вже було оприлюднив повідомлення про намір укласти із підприємцем угоду. Проте сам підприємець у встановлений строк не надав визначених законом документів. Виконком відхилив пропозицію Бухвалова та підписав  більш дорожчу угоду з його конкурентом Перекопським.

У складі тендерної пропозиції переможець Євген Перекопський зазначив, що для роботи орендує два автомобілі ГАЗ, трактор та причіп у ТОВ «Управитель-КР». Ця фірма належить Віталію Трофіменку, який разом із депутатом Криворізької міськради Сергієм Смєлим є власником приватних ЖЄКів Кривого Рога. Трофімов прихильник Олександра Вілкула, на чию виборчу кампанію він пожертвував в 2019 році 100 тис. грн. та партії «Опозиційна платформа – За життя», від якої в 2020 році разом із Смєлим балотувався в Криворізьку міську раду. Також Трофіменко був помічником колишнього регіонала, а сьогодні заступника міського голови Кривого Рога, Євгена Удода.

ФОП Євген Перекопський зареєстрований в березні 2021 року. Він має дуже широкий список видів діяльності. За неповні два роки існування став переможцем у 11 закупівлях на суму майже 5 млн. грн. Більшість підрядів надані підприємцю виконавчим комітетом Тернівської районної у місті ради. Виграний тендер в Покровському районі – перший в активі Перекопського.

Його тендерного спаринг-партнера ФОП Микола Бухвалов зареєстровано в травні 2011 року, але в закупівлях той приймає участь лише останні два роки. При чому виключно на території Покровського району Кривого Рогу. За цей час переміг у 38 закупівлях на суму 3,2 млн. грн. Підприємець Бухвалов з 2013 року є власником ПП «Управляюча компанія Цереус Сервіс Плюс», що займається обслуговуванням будинків. В цій фірмі він оформлений головним інженером.

У 2019 році головний інженер підтримав ідеї партії «Слуга народу» і вклав 50 тисяч особистих грошей в перемогу Володимира Захарченка, який висувався у народні депутати від 31 округу, що розташовано в межах Покровському району.  Після перемоги Захарченка, у 2020 році, Бухвалов і сам разом зі «Слугами народу» балотувався в Криворізьку міськраду, але не пройшов. При чому і в саму партію не вступив. 

 

Залиште відповідь