Перевозити та ховати загиблих бійців у Кривому Розі довірили ФОПу з Лозуватки за 1,7 мільйона
08.02.2023   //   266 Переглядів

Департамент соціальної політики виконкому Криворізької міської ради уклав угоди на загальну суму 1,68 млн грн. з ФОП Лазоренко.

Закупівлі послуг з забезпечення міжміських транспортних перевезень та поховання 70 тіл загиблих військовослужбовців проведені за процедурою «відкриті торги з особливостями».

В обох закупівлях конкурентів у ФОП Лазоренко не було.

Згідно інформації з укладених угод, підприємець надасть 70 ритуальних послуг з поховання загиблих (померлих) військовослужбовців, які проходили службу у військових частинах Кривого Рогу, за життя не були зареєстровані в місті й призивалися на військову службу районними територіальними центрами комплектування та соціальної підтримки Кривого Рогу. Вартість одного поховання складає 11 тис. грн. До складу послуги входить: на 6,6 тис. грн. домовина, хрест, табличка, поховальна атрибутика, а також на 2 тис. послуги бригади з перенесення труни з покійним та на 2,4 тис. грн. транспортні послуги з перевезення труни.

Окремо департамент соціальної політики замовив послуги з забезпечення міжміських транспортних перевезень тіл загиблих (померлих) військовослужбовців. Вартість одного кілометру складає 34,5 грн. Усього замовник планує сплатити за відстань 26,3 тис. км 907 тис  грн.

Руслан Лазоренко зазначив в тендерній документації, що збирається перевозити тіла військовослужбовців особисто на спеціалізованому автотранспорті та не планує залучати до роботи субпідрядників. При цьому, згідно з даними аналітичної платформи YouControl, у власності підприємства такого транспорту немає. В тендерній документації інформація про наявність спецтранспорту для перевезення тіл померлих відсутня. 

Крім того, підряд на копання 70 могил без торгів отримало КП “Ритуал Сервіс Плюс”. Вартість ручного копання та оформлення договору-замовлення на організацію та проведення поховання у комунальників складає 2,55 тис. грн.  

ФОП Руслан Лазоренко прописаний в селищі Лозуватка Криворізького району. Підприємець працює в сфері надання поховальних послуг з вересня 2020 року. Раніше Лазоренко очолював фірму ТОВ «Ріт-транс». Ця компанія постійно з моменту реєстрації в 2016 до 2020 року отримувала підряди від департаменту розвитку інфраструктури міста Кривого Рогу на доставку тіл на судово-медичну експертизу. За цей час фірма перевезла мерців-бомжів на більш як 14 млн. грн. Працює в ритуальному бізнесі і батько Руслана – Валерій Лазоренко. 

Як повідомляє реєстр судових справ, у травні 2019 року в Центрально-Міському районі Кривого Рогу Руслана Лазоренко зупинили представники патрульної поліції. Він проїхав перехрестя на червоний сигнал світлофора. У ході розмови з’ясувалось, що Лазоренко керував автотранспортним засобом з ознаками алкогольного сп’яніння. За свідченнями правоохоронців, з порожнини рота водія був запах алкоголю, його поведінка не відповідала обстановці, а мова була нечітка. На водія було складено протокол. Від проходження медичного огляду він відмовився і винним себе не визнавав. В суді справу про адмінпорушення було закрито.

Залиште відповідь