Справа ДТП за участі прокурора: У Кропивницькому суд не задовольнив відвід судді
06.02.2023   //   162 Переглядів

Ленінський райсуд Кропивницького відхилив клопотання прокуратури щодо відводу судді цього ж суду Світлани Льон у справі прокурора Кіровоградської облпрокуратури, обвинуваченого у порушенні ПДР, що призвело до ушкодження потерпілого.

Про це йдеться в ухвалі суду від 31 січня.

Згідно з матеріалами справи, 3 травня 2022 року біля Кіровоградської обласної прокуратури сталася ДТП за участі Mitsubishi Outlander, яким керував прокурор цієї прокуратури Ігор Васильків та велосипедиста 1966-го року народження. Унаслідок зіткнення водій велосипеда отримав закритий уламковий підвертельний перелом правої стегнової кістки зі зміщенням.

7 вересня слідчі ДБР повідомили Васильківу про підозру у  порушенні правил безпеки дорожнього руху, що спричинило потерпілому тілесне ушкодження середньої тяжкості, тобто у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст.286 КК України.

31 січня Ленінський райсуд розглянув клопотання обвинувачення про відвід судді по цій справі.

Відвід мотивовано тим, що слухання кримінального провадження суддею Світланою Льон не забезпечить всебічного, повного та неупередженого судового розгляду. Адже обвинувачений з 2011 року працював на посадах у прокуратурі Добровеличківського району, а з 2013 року обіймає посади у Кіровоградській обласній прокуратурі.

Наразі обвинувачений є прокурором відділу процесуального керівництва при провадженні досудового розслідування територіальними органами поліції та підтримання публічного обвинувачення управління нагляду за додержанням законів Національною поліцією України та органами, які ведуть боротьбу з організованою та транснаціональною злочинністю Кіровоградської обласної прокуратури.

Відповідно до розподілу обов`язків та вимог Кримінального процесуального законодавства Васильків неодноразово брав участь у судовому розгляді клопотань та обвинувальних актів суддею Ленінського районного суду Льон. Обвинувачення наполягало, що посада прокурора зумовлює його співпрацю та наявність сталих службових і дружніх відносин з працівниками правоохоронних органів та суддями Кіровоградської області, у тому числі Ленінського районного суду. Зазначені факти можуть вплинути на об`єктивність розгляду обвинувального акту.

Розглянувши клопотання суд дійшов висновку, що доказів можливого упередженого ставлення головуючої судді немає та відхилив клопотання.

Варто додати, що з однієї з ухвал по справі відомо, що потерпілий у цьому кримінальному провадженні, таким себе не вважає, претензій до підозрюваного не має.

Залиште відповідь