Чиновники Кривого Рогу придбали тушонки на 30 мільйонів
03.02.2023   //   467 Переглядів

Департамент соціальної політики виконкому Криворізької міської ради 16 січня за результатами тендеру уклав угоду з ФОП Трофимович Ігор Миколайович на постачання тушкованої свинини на 30,03 млн грн.

Про це повідомляється в  Прозорро.

Чиновники замовили 265 тисяч жерстяних банок тушкованої свинини вагою по 525 грамів кожна, що відповідає вимогам діючого ДСТУ 4450:2005. За партію тушонки департамент соціальної політики виконкому Криворізької міської ради був згоден заплатити 30,47 млн грн. Тобто по 115 грн за банку. Замовником вимагав внесення учасником забезпечення тендерної пропозиції у сумі 900 тис. грн. 

Закупівлю розіграли ФОП Ігор Трофимович з Нововолинська та ФОП Григорій Бугаєв з Кривого Рогу. Обидва пропонували тушонку виробництва ТОВ «Вербена».

Волинянин вперше прийшов на криворізький тендер, а от Григорій Бугаєв вже відомий криворіжцям депутат-продавець з Металургійної районної ради від партії «Європейська солідарність». На перепродажах тушонки під час війни він вторгував 33 млн. грн. Про його участь в держзакупівлях “Наші гроші. Регіон” писали тут.

Під час аукціону Бугаєв погодився на ціну у 113,4 грн за банку, а Трофимович знизив ціну до 113,32 грн за банку. В результаті торгів перемогла пропозиція ФОП Ігор Трофимович.

Ігор Трофимович – засновник фірми-виробника тушонки ТОВ «Вербена». Через свій ФОП він на Прозорро торгує вугіллям. Проте з жовтня  2022 року приймає участь у закупівлях із м’ясною продукцією виробництва власної фірми. Ціна на тушонку для інших замовників виявилася у нього значно нижчою. У Харківській області Трофимович продав свою тушонку по 75 грн. за банку

Безпосередній виробник ТОВ «Вербена» теж продає свою продукцію бюджетним установам через Прозорро. В грудні  Львівська філія Укрзалізниці замовила їй тушковану свинину по 60,75 коп

Залиште відповідь