Освітяни селищної ради на Миколаївщині придбали вугілля на 11 мільйонів
02.02.2023   //   117 Переглядів

Відділ освіти Кривоозерської селищної ради (Миколаївська обл.) 17 січня замовив ТОВ “Торгівельно-виробнича компанія “Вугілля дон прайм” кам’яне вугілля за 10,94 млн грн.

Про це повідомляється в системі «Прозорро».

Згідно з угодою, підрядник поставить:

  • 380 т кам’яного вугілля марки Г(Г2) (13-25) по 13 495 за тону
  • 430 т кам’яного вугілля марки ГЖ (13-50) по 13 495 за тону

Для порівняння, літом 2022 року міський відділ освіти виконавчого комітету Знам’янської міської ради Кіровоградської області придбав вугілля марки ГЖ (13-50) у цієї ж фірми дешевше – по 11 290 грн.

Закупівлю провели за процедурою «відкриті торги з особливостями». Фірма була єдиним учасником.

Анонімний скаржник написав в «Прозорро»: «Чому висновок або лист замовнику про еквівалентність повинен бути тільки від ВП «Укрндівуглезбагачення» ДП «НТЦ «Вуглеінновація»? Що це за орган? Він що, має антимонопольне становище на ринку України? Вважаємо дану вимогу дискримінаційною. Просимо виключити дану вимогу із тендерної документації».

На це прохання замовник відповів: «ВП «Укрндівуглезбагачення» ДП «НТЦ «Вуглеінновація»є єдиним інститутом в галузі, якому від його створення до теперішнього часу покладено роботу, пов’язану з науково-технічним розвитком збагачення вугілля в Україні та формуванням якості вугільної продукції в галузевих масштабах. Підпорядкування Міністерству енергетики та вугільної промисловості. Стосовно – Чому висновок або лист замовнику про еквівалентність повинен бути тільки від ВП «Укрндівуглезбагачення» ДП «НТЦ «Вуглеінновація»? Відповідно до пункту 3.6 ДСТУ 7146:2010 для вугілля встановлюють кодове число та визначають додаткові параметри кодифікації згідно з ГОСТ 30313 та Міжнародною системою кодифікації вугілля середнього та високого рангів. За результатами дослідження оформлюють сертифікат генетичних, технологічних та якісних характеристик. Єдиним органом, який видає сертифікати генетичних, технологічних та якісних характеристик та може надати чітку відповідь щодо еквіваленту є ВП «Укрндівуглезбагачення» ДП «НТЦ «Вуглеінновація».

Крім того, анонімний скаржник зауважив: «Замовник закуповує вугілля кам’яне (збагачене) марки Г(Г2) (13-25), вугілля кам’яне (збагачене) марки ГЖ (13-50). Чому у Вас написано тільки збагачене? В державному стандарті написано збагачене та незбагачене розсортоване вугілля. При цьому, якісні характеристики однакові. Просимо внести зміни до тендерної документації та визначити якісні вимоги до предмету закупівлі, так як зазначено у державному стандарті. Відповідно до пункту 29 Особливостей здійснення закупівель у воєнний час у разі здійснення закупівлі твердого палива замовники не можуть установлювати вимоги до предмета закупівлі, що не передбачені відповідним національним стандартом. Для вугілля є національний стандарт 7146:2010.

Замовник зазначив, що згідно з ДСТУ 7146:2010 «Вугілля кам’яне та антрацит для побутових потреб. Технічні умови» п.3 ТЕХНІЧНІ ВИМОГИ, п.п. 3.2 «Для побутових потреб використовують збагачене та незбагачене розсортоване вугілля.» Отже Замовник має право вибору згідно даного ДСТУ .

ТОВ “Торгівельно-виробнича компанія “Вугілля дон прайм” зареєстроване у Запоріжжі. Засновником та директором вказаний Євген Лебединський.

Згідно з «Прозорро», з 2016 року фірма отримала замовлень на загальну суму 209,59 млн грн.

Залиште відповідь