На Вінничині відділ освіти відбився від рішення АМКУ й все одно купив вугілля дорожче
02.02.2023   //   103 Переглядів

Відділ освіти Мурованокуриловецької селищної ради за результатами відкритих торгів з особливостями 23 січня уклав угоду з ТОВ «Торговий дім «Облпаливо» про постачання вугілля загальною вартістю 3 млн 818,4 тис. грн.(з яких 636,4 тис. грн ПДВ).

Про це йдеться в системі Prozorro.

Згідно з угодою, протягом року підрядник має поставити 296 тонн вугілля марки довгополум’яне газове (13-25) до десяти навчально-виховних закладів, підпорядкованих селищній раді.

Одна тонна вугілля обійдеться у 10 750 грн (або 12 900 грн з ПДВ). Ціна включає вартість власне вугілля, доставки, пакування, розвантаження.

Варто зазначити, що в інших постачальників, які продавали вугілля такої марки у цей же період і з умовою доставки до шкіл, паливо коштує дешевше. Наприклад, комунальний заклад з Вінничини купуватиме таке вугілля по 7 180 грн за тону (включно ПДВ).

Також додамо, що по цій закупівлі направлялись скарги до Антимонопольного комітету. Один з учасників тендеру – ТОВ «Торгівельно-виробнича компанія Вугілля Дон Прайм», цінова пропозиція якого була дещо нижчою аніж переможця і становила 3 млн 818 тис. грн, поскаржилося, що замовник неправомірно відхилив його документацію та не визнав переможцем торгів через нібито невідповідність тендерної документації. 9 січня адмінколегія АМКУ задовольнила скаргу та зобов’язала замовника скасувати своє рішення.

Проте 13 січня відділ освіти сільради знайшов нові помилки у «Вугілля Дон Прайм» і знову відхилив його пропозицію та 23 січня уклав угоду з ТОВ «Торговий дім «Облпаливо».

Це підприємство зареєстроване у Вінниці 2019 року, засновниця – Дарія Олександрівна Подгурська. За інформацією з системи Youcontrol, підприємиця також займається адвокатською діяльністю, має ФОП з кведом робота в сфері права. За період участі у публічних закупівлях «Облпаливо» отримало контрактів на 32 млн грн.

 

Залиште відповідь