«Хмельницькводоканал» за 3,6 мільйона придбав насос у фірми, яку підозрювали у змові з працівниками водоканалу та завищенні цін
01.02.2023   //   95 Переглядів

Міське комунальне підприємство “Хмельницькводоканал” 26 січня замовило ТОВ “Гідро-вакуум Україна” відцентровий, одноступінчастий, горизонтальний насос двостороннього всмоктування за 3,65 млн грн.

Про це повідомляється в системі «Прозорро».

Підрядник поставить насос DHV.250-600PA з двигуном 400 кВт.

Закупівлю провели за процедурою «відкриті торги з особливостями». Фірма була єдиним учасником.

Очікувана вартість становила на 1 тис грн. вище (менше 1%), ніж запропонував переможець.

Засновником  київського ТОВ «Гідро-вакуум Україна» є акціонерне товариство «Гідро-вакуум» (Польща), директор «Гідро-вакуум Україна» Віталій Бачинський.

Фірмою ТОВ «Гідро-вакуум Україна» зацікавились сумські правоохоронці в 2020 році. Правоохоронці підозрювали, що при проведенні тендерів працівники сумського водоканалу вносили в технічне завдання дискримінаційні вимоги, щоб перемогла продукція саме польських виробників. Таким чином у 2016-2019 рр. було закуплено 9 насосів.

Порушення законодавства призвело до того, що переможець був визначений заздалегідь. При цьому вартість пропонованого ним обладнання, за версією слідства, була завищена в 4 рази. Крім того, після доставки придбаних насосів і їх монтажу, з’ясувалося, що вони не придатні до експлуатації, так як не відповідають реальним потребам і технічним параметрам каналізаційних станцій. Установка куплених агрегатів призводила до частих поломок обладнання.

Згідно з «Прозорро», з 2016 року ТОВ “Гідро-вакуум Україна” отримало замовлень на загальну суму 123,14 млн грн.

 

Залиште відповідь